Kiraboltak egy trafikot Pécsett, elkapták a tettest - videó

2019. augusztus 8. 16:30

Egy férfi egy gáz- és riasztófegyverrel a kezében követelte a bevételt az egyik pécsi dohányboltban csütörtök hajnalban, majd miután megkapta a pénzt, elmenekült. 

Trafikrablás Pécsett 2019. augusztus 8-án (fotó: részlet a rendőrség videójából)

A rablásról csütörtök délután hírt adó Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy nő tett bejelentést a rendőrségre augusztus 8-án 4 óra körül arról, hogy Pécsett, a Kertvárosban kiraboltak egy dohányboltot. Egy ismeretlen férfi az arcát egy kendővel eltakarva bement a dohányboltba, ahol egy gáz- és riasztófegyverrel a kezében a bevételt követelte az eladótól. Miután a nő átadta neki a pénzt, elmenekült.

A rendőrök perceken belül a helyszínre érkeztek, majd beazonosították, és a bejelentéstől számított két órán belül a barátja lakásán elfogták a rablással gyanúsítható 21 éves pécsi férfit. Előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra, gyanúsítotti kihallgatásán beismerte tettét. A lakásban megtartott kutatás alkalmával a nyomozók megtalálták és lefoglalták az ellopott pénzt, továbbá a bűncselekmény elkövetéséhez használt ruházatot, valamint a gáz- és riasztófegyvert is.

A rendőrség által mellékelt képek szerint a fiatal az olcsó török gázpisztollyal 200 ezer forinttal lett időlegesen gazdagabb.

A pécsi trafikrabló zsákmánya (fotó: police.hu)

A férfit őrizetbe vették, ellene fegyveresen elkövetett rablás miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, és kezdeményezték a gyanúsított letartóztatását.

Forrás: police.hu