Letartóztatásban a közúti ámokfutó

2023. december 12. 11:17 2023. dec. 12. 11:17

A Pécsi Járási Ügyészség indítványa alapján a Pécsi Járásbíróság 2023. december 8-án egy hónapra elrendelt a letartóztatását annak a fiatal férfinak, aki a megalapozott gyanú szerint sorozatosan követett el közlekedéshez kapcsolódó bűncselekményeket.

A Pécsi Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást, melynek során egy 20 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

A megalapozott gyanú szerint a jogosítvánnyal nem rendelkező férfi 2023. november 22-én reggel Pécsett, a Maléter Pál úton eltiltás hatálya alatt vezetett egy tehergépkocsit. A belső sávban haladó gépkocsi mellé érve szóban megfenyegette a gépkocsi vezetőjét, majd egy hosszú bottal kinyúlt a lehúzott bal oldali ablakon és a bottal megfenyegette a másik gépkocsi sofőrjét, többször ütő mozdulatokat tett felé. Miután a forgalommal haladva elindultak, a sértett gépkocsija mellé érve felé kormányozta a tehergépkocsit úgy, hogy áttért a másik forgalmi sávba. A sértett az ütközést hirtelen fékezéssel és balra kormányzással tudta elkerülni.

 

A cselekmény közúti veszélyeztetés bűntettének és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki a férfit november 27-én.

 

A gyanúsított ezt követően, 2023. december 7-én ismét eltiltás alatt vezette a gépkocsiját Pécsett, melynek során anyagi kárral járó közlekedési baleset részese volt.

 

Az ügyészség indítványozta a többszörösen büntetett előéletű gyanúsított letartóztatását, akivel szemben több büntetőeljárás is folyamatban van, mivel gyanúsítotti kihallgatását követően folytatta a bűncselekményt, illetve fennáll a veszélye, hogy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követ el.

 

A Pécsi Járásbíróság egyetértett az ügyészi indítvánnyal és egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Forrás: Baranya Vármegyei Főügyészség