Letartóztatták az embercsempészeten ért román sofőrt

2019. július 5. 08:49

A Pécsi Járásbíróság július 3-án elrendelte egy román állampolgárságú férfi letartóztatását egy hónapra több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított férfi 2019. július 1-jén, a kora reggeli órákban, az általa vezetett Ford Transit gépkocsiba felvett 12 migráns személyt azzal a szándékkal, hogy nekik az osztrák államhatár jogtalan átlépéséhez segítséget nyújtson.

A Mohácsi Rendőrkapitányság járőrei az 56-os számú főúton, a gyanúsított által vezetett gépkocsit 5 óra 55 perckor ellenőrzés alá vonták. Ekkor megállapították, hogy a gyanúsítotton kívül a járműben 11 magát afgánnak, és egy magát pakisztáni állampolgárnak valló személy is tartózkodott, akik a magyar államhatárt is a jogszabályok megszegésével lépték át azzal a szándékkal, hogy Magyarországon keresztül más európai államba menjenek.

Figyelemmel arra, hogy a gyanúsított Magyarországon lakóhellyel nem rendelkezik, és a terhére rótt bűncselekmény jelentős tárgyi súlyú, alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, illetve a tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével az eljárás meghiúsítására törekedne.

A bíróság határozatát az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem végleges.

Forrás: pecsistop.hu/Pécsi Törvényszék