Magyar válogatott mérkőzés jegyekkel csalt egy férfi

2024. február 8. 08:54 2024. feb. 8. 08:54

A Pécsi Járási Ügyészség csalás miatt nyújtott be vádiratot egy férfi ellen, aki internetes hirdetésekkel ejtette tévedésbe a sértetteket.

 A vádirat szerint a férfi 2023. őszén az interneten hamis profilnév alatt hirdetéseket jelentetett meg, melyekben a magyar-szerb focimeccsre szóló jegyeket, hangszert kínált eladásra. A vádlott nem rendelkezett sem a jegyekkel, sem a hangszerrel, azonban a hirdetésre jelentkezőknek azt állította, hogy a vételár átutalását követően elküldi a hirdetett dolgokat.

Két sértett meccs jegyeket, a harmadik hangszert akart vásárolni a vádlottól, akinek kérésére a több tízezer forintos vételárat átutalták neki. A férfi a jegyeket és a hangszert nem küldte el, arra nem is lett volna lehetősége. Az átutalt összegeket szerencsejátékra fordította.

A három sértettnek összesen 180.000 forint kárt okozott a 22 éves férfi, akivel szemben 86 rendbeli csalás miatt már folyamatban van egy bírósági eljárás és további csalások miatt más nyomozások is folynak vele szemben.

Az ügyészség két rendbeli csalás bűntettével és egy rendbeli csalás vétségével vádolja a férfit és vádiratában azt indítványozta, hogy a bűncselekmények elkövetésekor büntetlen előéletű vádlottal szemben a bíróság büntetővégzésben közérdekű munkát szabjon ki.

 

Forrás: Baranya Vármegyei Főügyészség