Meztelen képekkel zsarolta ismerősét ez a nő, aljas módszerekkel verte át áldozatát

2021. június 21. 09:36 2021. jún. 21. 09:36

A Pécsi Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt emelt vádat  egy nő ellen, aki megszerzett meztelen fotókkal zsarolta egy ismerősét. 

A vádlott és a sértett a közösségi médiában ismerkedtek meg egymással, közös zenei érdeklődés  miatt kerültek kapcsolatba, derül a Pécsi Járási Ügyészség közleményéből. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

A vádlott már kezdetekben álnéven tartotta a kapcsolatot a sértettel, akinek azt állította, hogy kétlaki  életet él, részben Magyarországon, részben Los Angelesben, ahol egy ismert filmszínész felesége.  

A későbbiekben a vádlott férfiként, álnéven regisztrált a közösségi médiában, majd ezen profillal  felvette a kapcsolatot a sértettel. A vádlott álnéven egy fiatal férfiként mutatta magát és azt állította, magáról, hogy a vádlott volt barátja.  

A sértett a levélváltások során úgy érezte, hogy szerelmi kapcsolat alakul ki közte és az álprofil mögött  meghúzódó személy között, ezért annak kérésére magáról meztelen fényképfelvételeket küldött.  

Mivel az álprofil mögött a vádlott nő állt, így ezen fényképekkel zsarolni kezdte a sértettet. Megírta  neki, hogy a képek a birtokába kerültek és amennyiben nem küld a részére pénzt, úgy a képeket az  ismerőseinek elküldi.  

A sértett végül 80.000,-Ft-ot utalt át a vádlottnak, aki azonban további összegeket követelt tőle, ezt  viszont már a sértett nem teljesítette, hanem feljelentést tett.  

Az elkövető cselekménye a zsarolás bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény  büntetési tétele 2 - 8 évig terjedő szabadságvesztés. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Címlapkép: Illusztráció, Pexels