Notórius rabló a vádlottak padján: tavaly december két nőt fenyegett meg az utcán a visszeső férfi

2022. június 2. 09:27 2022. jún. 2. 09:27

A Pécsi Járási Ügyészség két rendbeli rablás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, akivel szemben a Pécsi Járásbíróságon már folyamatban van egy másik eljárás rablás miatt.

A vádlottat 2013-ban rablás miatt öt év fegyházra ítélte a bíróság. Jelenleg rablás, több  garázdaság, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt folyik ellene eljárás a  Pécsi Járásbíróságon. 

A férfi 2021. december 16-án délelőtt Pécsen, az utcán ittasan ment oda a két sértett nőhöz és felszólította őket, hogy adjanak neki pár száz forintot. A sértettek közölték a  vádlottal, hogy nem adnak neki pénzt, emiatt a férfi ideges lett, szidalmazni kezdte a  sértetteket, megfenyegette őket. Azért, hogy tőlük pénzt szerezzen, előbb egyik, majd másik sértettet testével és vállával meglökte.  

A cselekménynek az vetett véget, hogy egy közelben sétáló férfi rákiabált a vádlottra,  aki ezért abbahagyta lökdösődést és a férfi felé indult. A sértettek ekkor értesítették a rendőrséget.  

A vádlott cselekménye két rendbeli rablás bűntettének kísérletét valósította meg. A rablás bűntettének büntetési tétele kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés. 

A Pécsi Járási Ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a járásbíróság az ügyet egyesítse a már folyamatban levő ügyhöz, így a vádlottnak a többi bűncselekmény mellett már három rendbeli rablási kísérletért kell felelnie.  

Címlapkép: Illusztráció, Pexels