Vádat emeltek az autókon "trónoló" pécsi férfi ellen

2023. április 26. 08:54 2023. ápr. 26. 08:54

A Pécsi Járási Ügyészség rongálás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egyfiatal pécsi férfi ellen, aki 2022 nyarán több személygépkocsira felmászott, azokon ugrált - közölte az ügyészség a sajtóközleményében.

A vádirati tényállás szerint a férfi 2022 nyarán rendszeresen fogyasztott kábítószert, mely miatt pszichotikus tünetekkel jellemezhető állapotba került. Ezen alkalmakkor többször gépkocsikra mászott, azok tetején ugrált.

A férfi először 2022 júniusában az éjszakai órákban az Orfűről Pécsre tartó út mentén állított meg személygépkocsikat fényjelzéssel. A gépkocsik ezen jelzésre megálltak, majd a férfi a gépkocsivezetőkkel szemben erőszakosan lépett fel. Az egyik gépkocsiba belerúgott, majd ezt
követően felült az autó motorháztetejére. Amikor a gépkocsiban utazók ezt számon kérték, felállt, majd felmászott a jármű tetejére és azon ugrált.

Mikor a sértettek a rendőrséget hívták, a férfi a helyszínről elment.

Néhány nappal később a vádlott a pécsi vasútállomás parkolójában leállított személygépkocsi tetejére mászott fel, majd azon hosszabb időn keresztül ült. Ennek következtében a személygépkocsin több horpadás is keletkezett.

Augusztusban a férfi az éjszakai órákban ismét kábítószer hatása alatt felmászott a lakása mellett két személygépkocsi tetejére, azokon ugrált, melynek következtében a gépkocsikban jelentős kár keletkezett.

A férfi az autókban 300.000,-Ft – 1.700.000,-Ft-ig terjedő kárt okozott.

A vádlott cselekménye a többrendbeli rongálás bűntettének, illetve garázdaság vétségének a megállapítására alkalmas.

 

Forrás: Baranya Vármegyei Főügyészség