Megpróbálhatták törölni Sulyok Tamás Wikipédia-oldaláról a kínos részeket

2024. július 22. 08:45 2024. júl. 22. 08:45

Több, a köztársasági elnök számára kellemetlen részt is megpróbálhattak törölni Sulyok Tamás államfő Wikipédia-életrajzából – a Népszava szerint erre utalnak az oldal adminisztrátori, szerkesztői bejegyzései. Egyes szövegrészek a Wikipédia naplója szerinte eltűntek egy időre, de aztán visszakerültek.

Az érintett bekezdéseket egy bejegyzés alapján a „Sándor-palota kommunikációs igazgatójának kérésére” törölték volna. A Népszava megkereste az államfő hivatalának sajtóosztályát, hogy megtudják, valóban kezdeményezett-e módosításokat, de vasárnap estig nem kaptak választ.

A bejegyzések alapján, az életrajzból kiszedték volna azt a részt, amelyből kiderül, hogy Sulyok Tamás a rendszerváltás idején alapította a Selco nevű vállalkozást, amely a direkt marketinget alkalmazta. A Wikipéda-oldal ominózus részében az áll: a Selcót – amely kezdetben edénykészletekkel házalt – „1992-ben záratták be, miután kiderült, hogy az ügynökeik számos esetben engedély nélkül árusítottak.”

Emellett törölték volna többek között azt a részt is, amelyben az áll: „A 2000-es évek elején közhiteles dokumentumok szerint közreműködött magyar termőföldek osztrák kézre adásában, jogi kiskapuk révén kijátszva az erre vonatkozó törvényi tilalmat.”

A szócikkből kiszedték volna azt is: Sulyok Tamást „kritizálták amiatt, hogy alkotmánybírói tevékenysége alatt ő és az AB alapvetően a kormány érdekeit szem előtt tartva működött, mintegy kiszolgálva azt.”

 

Forrás: hirklikk.hu