Kilép a Színházi Társaság a POSZT-ból

2019. június 17. 07:24 2019. jún. 17. 07:24

Mert hogy kisebbségi tulajdonosként nem tudták megfelelően gyakorolni tulajdonosi és ellenőrzési jogaikat.

Sajtóközleményben jelentette be hétfő reggel a Magyar Színházi Társaság a XIX. Pécsi Országos Színházi Találkozó után, hogy otthagyják a POSZT-ot.

A közleményben a következő olvasható:

A Magyar Színházi Társaság, mint az Országos Színházi Találkozót létrehozó Színházművészeti Szövetség jogutódja, elkötelezett híve annak, hogy létezzen a magyar színházművészet éves seregszemléje, közös ünnepe.

Összegezve eddigi tapasztalatainkat, tekintettel arra, hogy az egyik kisebbségi tulajdonosként nem áll módunkban megfelelően gyakorolni tulajdonosi és ellenőrzési jogunkat, a Magyar Színházi Társaság Elnöksége úgy döntött, hogy kilép a POSZF Nkft-ből és tulajdonrészét felajánlja a másik szakmai tulajdonosnak.

A Pécsi STOP még tavaly októberben készített interjút a Színházi Társaság vezetőjével, Keszég Lászlóval, aki már akkor szólt bizonyos furcsaságokról. Például a többségi tulajdonos ZSÖK és a másik kisebbségi tulajdonos Teátrumi Társaság úgy szavazott, hogy a felügyelőbizottságba nem került be a Színházi Társaság jelöltje; hiába kértek betekintést a POSZT vezetőségétől a cég adataiba, nem kaptak ilyen lehetőséget.