Pécsi Horvát Színház, JESZ, Pécsi Férfikar - több szervezet is nyert az EMMI pályázatán

2020. május 3. 15:43 2020. máj. 3. 15:43

Több pécsi, illetve egy baranyai minősítéssel nem rendelkező kulturális szervezet is kapott az idei évre szólóan működési támogatást az Emberi Erőforrások Minisztériumától a napokban. A legnagyobb támogatást a Pécsi Horvát Színház kapta.

A napokban jelent meg a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) honlapján az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által a minősítéssel nem rendelkező színház- és táncművészeti, valamint zeneművészeti előadó-művészeti szervezetek működésére és szakmai programjaira kiírt pályázatok eredménye - vette észre a Színház.online

A többfajta kategóriából a Pécsi STOP a baranyai illetőségű nyerteseket mazsolázta ki. 

Színházak

A Janus Egyetemi Színház (JESZ) mögött álló Alternatív Színházi Műhely Alapítvány 3 millió forintot nyert el az NKA vidéki, állandó játszóhellyel rendelkező színházaknak kiírt pályázatán, a 2020. évi szakmai programjuk megvalósítására és működésük támogatására.

(A kategória kiírása ez volt: "a minősítéssel nem rendelkező nem Budapest fővárosi színház- és táncművészeti előadó-művészeti szervezetek Emtv. szerinti 2020. évi szakmai program megvalósításának és működésének támogatására kiírt pályázat SZÍNHÁZ I. kategóriájában", ezen belül pedig az állandó játszóhellyel rendelkező előadó-művészeti szervezeteknek szóló alcsoport.)

A MárkusZínházat fenntartó alapítvány (MárkusZínház Közhasznú Alapítvány) az idei évre szóló szakmai programjára és működésére ugyanezen kategóriában 8 millió forintot kapott az NKA-tól.

Az ugyanezen kategória Színház II. alkategóriájára kiírt pályázaton  (ezévi szakmai program megvalósítása és működési támogatás) az Apolló Kulturális Egyesület 5 millió forintos támogatást nyert el.

A minősítéssel nem rendelkező nemzetiségi színházaknak kiírt pályázaton a Pécsi Horvát Színházat működtető Pécsi Horvát Színház Nonprofit Kft. 22 millió forintot kapott az idei évi szakmai programjának megvalósítására és a működésének támogatására.

A minősítéssel nem rendelkező szabadtéri színházaknak kiírt pályázaton az Ördögkatlan Fesztivál Egyesület az idei évre szólóan 5 millió forintot nyert. 

Zeneművészet

A minősítéssel nem rendelkező és nem fővárosi zeneművészeti szervezeteknek kiírt pályázaton a Pécsi Férfikar Alapítvány az idei évre (szakmai program és működési támogatás) 4 millió forintnyi támogatást kapott (igaz, 15,433 milliót igényeltek).

A pécsi székhelyű Zene a Jövőért Alapítvány 43,462 millió forintra pályázott (idei évi szakmai program megvalósítása és működési támogatás), de csak 1 millió forintot kaptak az államtitkári döntés értelmében.

A Pécsi Vonósok Közhasznú Egyesület 1 millió 20 ezer forintra pályázott, ebből 1 millió forintot meg is kaptak (idei évre szóló működési támogatás és szakmai program megvalósítása).

A Glatt Ignác Hagyományőrző Közhasznú Egyesület 3,12 millió forintra adott be pályázatot (idei évi szakmai program megvalósítása és működési támogatás), ebből 1,1 millió forintnyit ítélt meg Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár nekik.

Forrás: Pécsi STOP