Álcivillel próbálja hergelni a pécsieket a Fidesz?

2023. október 18. 07:29 2023. okt. 18. 07:29

Úgy tűnik páros lábbal rúgta be a pécsi Fidesz a kampány ajtaját és nem riad vissza semmilyen mocskos eszköztől sem, annak érdekében, hogy megtévessze a pécsieket.

A múltban többször is foglalkoztunk azzal a különös felvetéssel, hogy a pécsi Fidesz vajon hány álcivillel próbál meg borsot törni a jelenlegi városvezetés orra alá. Több írásunkban is foglalkoztunk már a Bognár Szilvia-jelenséggel, de most ennek az írásnak nem ő a főszereplője, hanem Kálmáncsi Gyula. A történet kulcsfigurája ugyanis az október 17-ei közgyűlésen bukkant fel több „felháborodott” „civillel”, akik először táblákkal masíroztak be a Pécs Jövője Frakciószövetség képviselői mögé, majd a polgármester felszólítására voltak csak hajlandóak helyet foglalni a közgyűlési teremben, ahol a csoport szószólójaként titulált Kálmáncsi Gyula olvasta fel a vélt sérelmeiket:

Rövid hozzászólása pontosan követte a Fidesz, az ÖPE, és a helyi fideszes média eddigi hazugságáradatát.

Itt már a közélettel jobban tisztában lévő olvasónak is feltűnhet, hogy az úr nem annyira civil, mint amennyire mondja magát. Ezért szerkesztőségünk utána nézett, hogy ki is ez a Kálmáncsi Gyula. Kálmáncsi Gyula 2010-ben, Harkányban volt képviselőjelölt a helyhatósági választásokon, méghozzá nem máshol, mint a Fidesz-KDNP színeiben. A testületbe viszont a harkányiak szavazata alapján nem került be. Azóta úgy tudjuk, hogy Pécsett él, de úgy tűnik, a fideszes megbízások továbbra sem kerülik el.

Ekkora bajban lehet a pécsi Fidesz?

Forrásaink szerint igen.

Nagy lehet az aggodalom és a fejvesztettség a pécsi Fideszben a jövőre esedékes önkormányzati választások miatt, legalábbis a tetteik erre utalnak, amit a pécsi Fideszre rálátó forrásaink is megerősítettek.

Ennek jele többek között az is, hogy az „uborkaszezon” végeztével, azonnal értelmezhetetlen kampányüzemmódba kapcsoltak a fideszes politikusok, és olyan elképesztő, amatőr hibákat követnek el, mint amikor az egyik helyesírási és tartalmi hibáktól hemzsegő sajtóközleményben arra tettek ígéretet, hogy ők napkollektorral fognak áramot biztosítani (a napkollektor fűtésre és vízmelegítésre használható hőenergiát termel. Szemben a napelemmel, ami áramot.)

Azóta is szinte minden napra jut egy-egy ígéret, de ahogy mondani szokták: senki nem annyira szegény, hogy ígérni ne tudna. Az más kérdés, hogy azok az ígéretek a fideszes városvezetés 10 éve után (adósság, csődbiztosok, Volvo-gate, adóemelés, hozzá nem értés, stb.) mennyire hitelesek (semennyire). Egy dologhoz, azt már bizonyították: hogyan kell csődbe vinni egy várost!

Polgármester-jelölt terén sem állnak túl rózsásan. Forrásaink szerint nem találnak értelmezhető, potens jelöltet, ami nem meglepő annak tükrében, hogy a jelenlegi fideszes képviselőkből álló csapat nem nevezhető túl acélosnak. Ezt látjuk többek között a közgyűléseken és a silány minőségű sajtóközleményeikben is.

Ráadásul a fideszes városvezetés 10 éves regnálásának botrányokkal teli örökségét sem vállalja fel szívesen az ember, miközben a totális bukás felé halad, a fideszes úton.