Egy dolog hibátlanul működik a pécsi Fidesznél: Kampányújság közpénzből

2024. március 25. 08:58 2024. márc. 25. 08:58

Nincs szüksége a Fidesznek kampányújságra, hiszen a közpénzen fenntartott lakájmédia tökéletesen tölti be ezt a funkciót: napi szinten építi a kormánypárt polgármester-jelöltjét, és igyekszik rombolni a város polgármesterét. Egyre magasabb szinten megy a csúsztatás, ezért ezúttal is összegyűjtöttük, mivel hazudtak a pécsieknek a cselédfirkászok a 11. héten.

Megemlékezés - sok szempontból is különleges volt idén a március 15-i megemlékezés Pécsett:

o  Hiába lett újra – ezúttal még nagyobb méretű zászlókkal – fellobogózva az ünnepi hétvégére a város, az ÖPE fikcióvezetője még mindig talált kivetnivalót a módszerben. Neki, és a fanyalgóknak javasoljuk, hogy a fotelokoskodás előtt tájékozódjanak, és akkor megértik, hogy szabályosan helyezték ki a lobogókat.

o  Azért is érthetetlen a zászlóügyi kifakadás, mert a Fidesz és csatolt részei ezúttal arra sem figyeltek, hogy a nemzet ünnepnapján tartsák meg megemlékezésüket; teljesen felfoghatatlan módon egy nappal korábban tartottak rendezvényt, a pécsiek mérsékelt, ugyanakkor a lakájmédia felfokozott érdeklődése mellett.

o  A közös, városi megemlékezésen viszont – az elmúlt évek várossorsrontó hagyományait folytatva – ezúttal sem vettek részt sem a kormánypárti képviselők, sem a lakájmédia, pedig az önkormányzati esemény meghívóját bizonyosan megkapták. Az ebben szereplő sajnálatos sajtóhibáról ugyanis nem restellt hosszan írni a megyei lap Pécs-gyalázó szerzője, a pécsiekkel közös megemlékezésről viszont csak egy fotógaléria született. Biztosan kitalálják, hogy kik nem szerepeltek egyetlen fotón sem – igen, a város vezetői.

Autógyár – lágyrészen lőtte magát a kormánypárti propaganda akkor, amikor a jelöltjük választási atombombáját, miszerint szinte (…) biztosra vehető (…), hogy kínai elektromosautó-gyár és az azt kiszolgáló létesítmények (akkugyár?) érkezik Pécs mellé, túl korán ellőtték. Olyan korán jöttek elő a hírrel, hogy addigra még azt sem tudták elhitetni, hogy a Fidesz fikció éléről előrángatott jelöltjüknek bármi köze is lenne a naaaaagy bejelentéshez. Szégyenszemre le is vették a hírt minden oldalról – ezzel saját, amúgy is a béka hátsója alatt leledző hitelességük maradékát is sutba dobva.

Hirdetések – nagyot ment a propaganda-oknyomozás a kormánypárti médiában az ellenzéki polgármesterek közösségi média-hirdetéseiről. A kormánypropaganda audiovizuális pöcegödre méltatlan küldetésének megfelelően, vagyis brutális ferdítésbe oltott kampányüzenetként dolgozta fel a témát:

o  Az ellenzéki polgármesterek közül – némiképpen indokolatlanul - ebben az összevetésben még a dobogóra sem került pécsi polgármestert hozták fel példaként, velük pedig a fideszes polgármestereket állították ellentétbe, hibásan. Amíg ugyanis a Fidesz politikusait a közpénzből fizetett, kormányzati propagandát adó állami médiumok, illetve a közösségi médiában közpénzek százmillióit elégető Megafon támogatja, addig a pécsi polgármester a saját pénzéből hirdet a közösségi médiában. Fontos különbség az is, hogy az általa költött összeg aprópénz ahhoz az elmúlt években kormánypropagandára költött közpénzhez képest, amit a Fidesz költött a propagandájára, és amiből minden hazai megyeszékhelyen épülhetett volna egy-egy aquapark.

o  A kisebbik helyi kormánypárti hírportál ennél lényegesen prosztóbban oldotta meg a központi ukáznak megfelelő hírtovábbítást: írtak egy hasonlóan elfogult szöveget – amit aztán jól meghirdettek a közösségi médiában…

Kutyafuttató – továbbra is napirenden tartja a kormánypárti média a (Fidesz által) Teletömött Kezek Frakció vezetőjének műbalhéját a kertvárosi kutyafuttató ügyében, pedig a valóságban a beruházással csak a jelenleg is zajló ebösszeírás eredményét kell megvárni, és ha valóban indokolt, akkor elkészülhet a kutyafuttató.

Ingatlanértékesítés – Hiába igyekezett kifakadni a megyei lap azon, hogy a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. – küldetésének megfelelően - önkormányzati tulajdonú ingatlanokat árusít, ezzel csak újabb orbitális öngólt sikerült rúgnia a városszomorító szerzőnek. Azt a Központi Menza-telket hozta fel ugyanis példaként, amit a valóságban éppen az előző Fidesz-városvezetés játszott ki a haveroknak, akik csak a jelenlegi városvezetés által indított elszámoltatás eredményének ismeretében adták vissza a nevetségesen alacsony áron elharácsolt telket. Ahol tehát a megyei lap elkótyavetélt telket lát, ott a valóságban egy, a Fidesz-ÖPE tandem által elmutyizott ingatlan visszaszerzése, és a valós, piaci értékesítésből származó bevétel, vagyis a pécsiek vagyonának megőrzése történt.

Iparűzési adó – fura logikával igyekszik kisebbíteni a pécsi városvezetés gazdaságfejlesztési sikereit a megyei lap lakájfirkásza. Szerinte ugyanis már jóval több iparűzési adóbevételnek kellene lennie Pécsett, pedig a valóságban idén minden eddiginél magasabb összeg folyik be a város kasszájába. A 2019-es időszakhoz képest 45%-kal több iparűzési adóbevételre számít idén a város, ami az elmúlt 4 év pécsi gazdaságfejlesztésének óriási sikere.

Állami közműépítés - különös bája van annak, amikor a rágalmazásért jogerősen elítélt szerző vádolja azzal a pécsi önkormányzatot, hogy valótlanságot állít. Pedig továbbra is az a helyzet, hogy a valóságban a szennyvíz-csatorna beruházást az állam menedzseli, és a lakosság tájékoztatása is az ő dolguk lenne, de nem tesznek semmit, ezért az önkormányzat kénytelen megtenni, amit tud. Azt mindenki döntse el maga, hogy vajon kinek áll érdekében a tényközlő táblák rongálása, és egy ellenzéki városban vajon az ügyre semmilyen ráhatással nem bíró önkormányzatnak, vagy a projektet menedzselő kormányzatnak áll érdekében a projekt hónapokkal történő késleltetése.

Hazugságlista – országos szintre emelte a karaktergyilkossági kísérleteit a Fidesz, már a kormánypropaganda szöges bunkósbotja is listázza a hazugságaikat a városvezetéssel kapcsolatban:

o  hiába sorolják újra és újra, az indított nyomozások közül egyik ügyben sem történt még gyanúsítás sem;

o  hiába próbálják az állami közműépítés okán az önkormányzatot hibáztatni, a valóságban az állami projektmenedzsment a felelős a Vásártér környékén zajló, elhúzódó és a pécsieket próbára tévő beruházásért;

o  hiába igyekeznek a városvezetés nyakába varrni, a valóságban az egyik szakszervezet logikátlan munkabeszüntetése miatt nincs még bérmegállapodás a már megemelt fizetésüket élvező autóbuszvezetőkkel;

o  A Tüke Busz Zrt. dolgozóinak többsége ráadásul – hiába állítják ennek ellenkezőjét – a valóságban erején felül dolgozik azért, mert a kisebbség megnehezíti a pécsiek közlekedését, és áldozatos munkájuk eredményeként még a sztrájk idején is felülteljesítette a kötelező menetrendet a vállalat;

o  hiába szajkózzák újra és újra a kitalált vádaskodásokat, a valóságban a Mandulást a pécsiek kérésére szerezte vissza az önkormányzat, és az ügylettel két olyan szégyenfoltot oldottunk meg, amit már a Fidesz is meg akart, de nekik sehogy sem sikerült;

o  hiába keltik az ellenkező látszatot, a valóságban a jelenlegi városvezetés a Fidesz-ÖPE-időszakhoz képest mintegy a felére csökkentette az önkormányzat és intézményeinek, valamint cégeinek jogi szolgáltatásokra költött összegét; miközben az elszámoltatás eredményeként az ügyvédek több százmillió forint összegű vagyont szereztek vissza a pécsieknek a Fidesz karmaiból;

o  és hiába mantrázzák az önkormányzati lakáskiutalások visszásságait, a valóságban éppen a jelenlegi városvezetés az, amelyik megkezdte az évtizedes problémahalmaz felszámolását, és új lakásügyi koncepció, illetve lakásgazdálkodási rendelet elfogadásával tisztább, átláthatóbb és objektív rendszert alakítottunk ki.

Elhallgatás – a helyi lakájmédia politikai okokból még mindig megfosztja saját olvasóit egyes fontos hírektől, így például

o  nem értesülhettek a kizárólag NER-lapokból tájékozódó pécsi rászorulók arról, hogy egyszeri, a pécsi piacokon felhasználható élelmiszerutalványt igényelhetnek az önkormányzattól;

A Fidesz-ÖPE pécsi hazugságszámlálója 2024 tizenegyedik hetét követően: 207/300.

 

Pécs Jövője Frakciószövetség