Egyetemi adjunktus és egyetemi hallgató a Mindenki Pécsért Egyület újabb két jelöltje

2019. augusztus 14. 13:43 2019. aug. 14. 13:43

A 13-as és 14-es választókerületekben induló jelöltek bemutatásával folytatta a sort Facebook-oldalán Péterffy Attila független polgármesterjelölt. Az aspiránsok egyike a legifjabb a jelöltek között, még egyetemi hallgató, míg a másik aspiráns egyetemi adjunktus. 

Újabb két jelöltet mutatott be Facebook-oldalán Péterffy Attila független polgármesterjelölt, a két aspiráns a 13-as (Régi Kertváros, Postavölgy, Nagyárpád, Lahti utca, Malomvölgyi Szociális Otthon) és a 14-es választókerületekben (Diána tér és környéke, Littke József utca) mérettetik meg magukat ősszel a Mindenki Pécsért Egysületet képviselve.

A 13-as körzetben a jelöltek között legfiatalabnak számító, 23 éves egyetemi hallgató Csaba István indul, róla a következőképp írt bejegyzésében a polgármesterjelölt:

"István a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Nemzetközi tanulmányok és Politikatudományok szakos hallgatója. Tizenhét éves kora óta elhivatottan foglalkozik a közélettel és a helyi közösségekkel. Felelősségteljesen és céltudatosan végzi feladatait a Societas ifjúsági mozgalom pécsi vezetőjeként és országos elnökségi tagjaként. Ezt az alázatos, tisztességes munkát szeretné elvégezni a 13-as választókerületben élők képviseletében is.

István már az első pillanattól kezdve beleszeretett a város sokszínűségébe, történelmébe és mediterrán hangulatába. Pécsett szeretne családot alapítani és tenni a város jövőjéért. Azért fogadta el a Mindenki Pécsért Egyesület felkérését a képviselőjelöltségre, mert szerinte is ez a széleskörű, minden valódi ellenzéki erőt tömörítő összefogás az, amely képes arra, hogy változás legyen Pécsett.

Szívéhez Kertváros áll a legközelebb és sajnálattal látja azt, hogy Nagyárpádot és Postavölgyet is elhanyagolja, peremkerületként kezeli a jelenlegi városvezetés és a helyi önkormányzati képviselő. Ezt a kátyús, járda nélküli utak, rendezetlen buszmegállók és az elhanyagolt játszóterek is látványossá teszik a térségben. Mintha nem is Pécsett lennénk! István számára ezért kiemelt fontossággal bír, hogy az Önök igényeinek megfelelően, megoldja a felmerülő problémákat, és küzdeni fog azért, hogy mindenkit egyenlő pécsi polgárként kezeljen a városvezetés, ne legyenek kiváltságosak és elhanyagoltak"

- áll a bejegyzésben.

 

A 14-es körzetben Schmuck Roland egyetemi adjunktus indul képviselőjelöltként, róla többek közt ezeket írta bejegyzésében Péterffy Attila:

"Roland 38 éves közgazdász, egyetemi adjunktus. 2010 és 2014 között Pécs önkormányzati képviselője volt. Bizottsági tagként részt vett a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság, valamint a Népjóléti és Sport Bizottság munkájában. Az ő kezdeményezése volt az 50 négyzetméter hasznos alapterület alatti ingatlanadó eltörlése.

Rálátással, ismeretekkel bír a mostani önkormányzat működésével kapcsolatban. Gazdasági tudására nagy szükség lesz a következő évek során, számítok rá."

 

Az előző 12 választókerületben a Mindenki Pécsért Egyesület nevében induló jelöltekről több cikkben is beszámoltunk már, ezeket itt lehet elolvasni:

1-es és 2-es választókerület;

3-as és 4-es választókerület;

5-ös és 6-os választókerület;

7-es és 8-as választókerület;

9-es és 10-es választókerület;

11-es és 12-es választókerület.

Forrás: Pécsi STOP