Eltűnt egy fiatalember a Mecsekben, nagy összefogásnak köszönhetően találták meg két nappal később

2023. augusztus 14. 09:16 2023. aug. 14. 09:16

Eltűnt fiatalember felkutatásához, kért segítséget egy Kővágószőlősi család. A másfél napja eltűnt, mentális problémákkal küzdő fiatal férfi eltűnését a rendőrségnek is jelezték, viszont érdemi keresést nem indítottak - közölte Facebook-oldalán a Pécsi Mentőkutyás Egyesület.

Egyesületünk 2 órán belül a helyszínen volt, két mantrailinges (nyomkövető) és két területkutató kutyával, valamint egy Quaddal. Megkezdtük az adatgyűjtést, melynek során egy helyi lakos segítségével (aki később egy terepjáró gépkocsival segítette a keresést) sikerült találni egy szemtanút, aki egy erdei úton találkozhatott az eltűnttel - közölték.

"Ezt az erdei útvonalat vizsgáltuk át Quaddal illetve az előbb említett terepjáróval. A két mantrailinges kutya a szemtanú információját megerősítve, egymást váltva ( 30 fok volt) végig ment a közel 4 km-es erdei úton és kiértek az Orfű-Abaliget elágazáshoz. Ekkor kértünk segítséget Orfű polgármesterétől illetve az orfűi polgárőrségtől, akik végigjárták a település környéki utakat, illetve megkérték a helyi lakosokat, ha látják az eltűnt férfit azt jelezzék nekünk. Nem sokkal ezután a Szomjas Vándor dolgozói jelezték is, hogy a tó partján üldögél egy hasonló fiatalember.

Helyszínre érkezésünk után kiderült, hogy ő az. Kissé zavartan viselkedett, elmondása szerint az erdőben töltötte az éjszakát és közel két napja nem evett. Értesítettük a rokonait, ételt és italt hoztunk neki. A civil összefogásnak köszönhetően, ebben az esetben, nagyobb baj nem történt!"