Fejenként 25 ezer forinttal köszöni meg a város a szociális dolgozóknak a járványhelyzeti helytállást

2020. július 10. 12:39 2020. júl. 10. 12:39

A szociális szférában dolgozók jutalmazása is téma lesz a július 15-i rendkívüli közgyűlésen - mondta el Péterffy Attila polgármester pénteken, sajtótájékoztatón.

A városvezető emlékeztetett, erről már korábban is esett szó, most viszont hamarosan döntés is születhet ez ügyben. Péterffy elmondta, a koronavírus-járvány első hullámának lecsengésével szerették volna megköszönni az önkormányzat mindazon intézményeinek munkatársainak az áldozatos munkáját, akik helytálltak ebben az időszakban, áldozatkész szolgálataik révén pedig az önkormányzat is helyt tudott állni.

Felidézte, az óvodai, bölcsődei dolgozóknak már köszönetet mondtak egy cafeteria-kifizetésen keresztül, illetve az idősotthoni dolgozók részére egy 20 millió forintos keretösszeg biztosításával emeltek kalapot az országosan is kiemelkedő helytállásért. Voltak olyanok, akik vállalták, hogy beköltöznek az idősotthonba, drasztikusan lecsökkentve a fertőzés esélyét - fogalmazott a városvezető.

Most az Integrált Nappali Szociális Intézmény, valamint az Esztergár Lajos Család és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ munkatársainak mondanak anyagi formában köszönetet: amennyiben rábólint a jövő heti közgyűlés, egyszeri, fejenként 25 ezer forintos juttatást fog számukra biztosítani az önkormányzat.

A sajtótájékoztatón téma volt többek között az új pécsi vásárcsarnok építési munkáinak megkezdése is.

(Címlapkép: Pixabay.com)

Forrás: Pécsi STOP