Hivatalosan is átadták a tüskésréti pumpapályát

2022. augusztus 23. 14:51 2022. aug. 23. 14:51

Hivatalos megnyitó keretében adták át Magyarország legnagyobb pumpapályáját, ami a pécsi Tüskésréten található meg.

Közel egy hónapos próbaüzem után, nyitották meg a közel 750 négyzetméteres pumpapályát, amely egy széles összefogásnak köszönhetően jött létre. Az önkormányzat, több pécsi vállalkozás és állami támogatással jöhetett létre a pécsi pumpapálya.

Mégis mi az a pumpapálya? - kattints a linkre!

Az eseményen részt vett Péterffy Attila Pécs polgármestere, Révész Máriusz államtitkár, Máté János, a PSN Zrt. vezérigazgatója, valamint Tóth András, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség projektvezetője is.

Péterffy Attila elmondta, hogy Pécsett, de országosan is különleges létesítmény a pumpapálya.

„Ez egy Pécsett egyedülálló, de országosan is különleges létesítmény, ugyanis ez jelenleg hazánk legnagyobb pumpapályája. De nemcsak emiatt lehetünk büszkék, hanem azért is, mert egy példaértékű összefogás eredményeként jöhetett létre. Ehhez szükség volt a MAKETUSZ-ra, a PSN Zrt.-re, a pályázati támogatást biztosító államtitkárságra és arra a sok-sok pécsi cégre, vállalkozásra, amely segítséget nyújtott a megvalósításban.”

Révész Máriusz államtitkár elmondta, hogy a népesség nagyrésze küzd a túlsúllyal és ez ellen tenni kell. Hozzátette, hogy a jövőben is támogatni fognak ehhez hasonló kezdeményezéseket. Végezetül megköszönte a pécsi önkormányzat munkáját.

Máté János, a PSN Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy tervben van a tüskésréti futókör fejlesztése, valamint a város többi részén is terveznek újabb futókörök építését.

Összesen 745 négyzetméter aszfaltfelület épült most meg Egy kisebb gyakorlópálya és egy nagyobb is a sportolni vágyók rendelkezésére áll. A kormányzati támogatás és az önkormányzati áldozatvállalás mellett, a rengeteg helyi cég támogatásának köszönhetően több olyan elemmel is ki tudtuk bővíteni a beruházást, amely az eredeti pályázatban nem szerepelt. Így lettek napvitorlák, szervíztorony, biciklitárolók, és később így fogunk tudni kihelyezni majd egy Zsolnay ivókutat is. Azt gondolom, hogy mindenki büszke lehet, aki részt vett ebben a projektben, az pedig már a tesztüzem egy hónapja alatt világossá vált, hogy a pécsiek máris nagyon szeretik a pumpapályát – mondta Máté János.