Átmeneti vízhiány és vízzavarodás lehet néhány helyen Pünkösd után

2024. május 16. 15:23 2024. máj. 16. 15:23

A Pünkösd utáni munkálatok a Donátus, Bálics, Szkókó városrészeket, valamint a Szabadság utcát érintik.

A Tettye Forrásház Zrt. közleményéből kiderül, hogy április végén meghibásodott a Bárány tetői víztároló töltő-fogyó vezetéke, amely kiterjedt vízhiányt okozott a környéken. Az összetett, többlépcsős javítás részeként a vízszolgáltató szakemberei május 22-én, szerdán ideiglenes vízellátást építenek ki a hegytetőn annak érdekében, hogy a vezeték végleges, halaszthatatlan hibajavítása ne járjon hosszú szolgáltatáskieséssel a területen.

A Magyarürögi út és az Erdész utca közötti területeken kell majd vízhiányta és nyomásesére számítani. Május 22-én 9-13 óraközött biztosan szünetelni fog a vízellátás a Kisdeindoli dűlőben, a Kisdeindol közben, a Szilvás közben, az Epres közben, a Körtés közben, a Barackos közben, a Mandulás közben, a Kisszkokó dűlőben, a Kőbánya dűlőben, a Csortos Gyula úton és a Bárány úton.

A Tettye Forrásház közleményében kiemeli, szakembereik a délelőtti órákra ütemezték a beavatkozást, hogy az ott élők számára minél kevesebb kényelmetlenséget okozzon munka. A szolgáltató kéri, hogy aki a reggeli órákat követően is otthon tartózkodik, gondoskodjon előre a háztartási és higiéniai célokra szükséges vízmennyiség tartalékolásáról.

A kommüniké arra is kitér, hogy a szakemberek az ezt megelőző napon, azaz május 21-én kedden 8-9 óra között oltóvízhozamot mérnek a Szabadság utca 19. és 21. előtt álló tűzcsapokon. A megváltozott vízirány miatt aznap délelőtt vízzavarosodás, nyomáscsökkenés fordulhat elő a Szabadság utca – Rákóczi út – Jókai utca – Indóház tér által határolt területen és a Kereskedők Háza környékén. A mérési pontoknál a mérés idején útszűkületre kell számítani, emellett vízfolyás jelenhet meg az úttesten, járdán.

A vízzavarosság a munkálat természetes kísérőjelensége, a víz fogyaszthatóságára nincs befolyással. A szolgáltató javasolja, hogy az érintett területen élők a mosógépek, mosogatógépek bekapcsolása előtt ellenőrizzék a vizet ebben az időszakban. A Tettye Forrásház ügyfelei türelmét és megértését kéri a közlemény végén.