Keresztes: nem írták alá a megszorítások elleni nyílt levelet a baranyai kormánypárti országgyűlési képviselők

2020. június 14. 16:48 2020. jún. 14. 16:48

Közös, Orbán Viktornak címzett nyílt levél aláírására kérte fel a pécsi, baranyai országgyűlési képviselőket az LMP, jogy a miniszterelnök vonja vissza a megyeszékhelyet és a megyét érintő megszorításokat. A levelet az ellenzéki politikusok aláírták, a kormánypártiak viszont Keresztes László Lóránt vasárnapi Facebook-posztja szerint nem is válaszoltak a felhívásra.

Keresztes felidézte, Pécsnek közel félmilliárdos kiesést jelent a gépjárműadó elvétele (és ezt a pénzt jelen állás szerint jövőre is viszi az állam - szerk.), a PTE-től elvonnak 1,9 milliárd forintot, az állam a továbbiakban nem támogatja a helyi közösségi közlekedést, két baranyai vasúti mellékvonalat pedig "elsorvasztanak" (a Komló-Godisa-Dombóvár és a Villány-Mohács vasútvonalat érintő döntésekről itt írtunk részletesen).

"A kormánypárti képviselők semmit nem tesznek ezek ellen. Egy héttel ezelőtt, Hohn Krisztina képviselőtársammal egyetértésben kértem a megye valamennyi országgyűlési képviselőjét, hogy közösen forduljunk a kormányhoz annak érdekében, hogy a várost és az egész megyét érintő megszorító intézkedéseket vonják vissza. Az elmúlt héten valamennyi pécsi és baranyai ellenzéki képviselő válaszolt a megkeresésemre, és vállalták a közös fellépést. Ennek nyomán öt ellenzéki képviselő, névsorban Hohn Krisztina, Keresztes László Lóránt, Mellár Tamás, Szakács László és Tóth Bertalan közös levelet intéz Orbán Viktor miniszterelnökhöz, a megszorítások visszavonása érdekében."

- írta az LMP frakcióvezetője. Sorai szerint Baranya kormánypárti képviselői - Bánki Erik, Hargitai János, Hoppál Péter, Nagy Csaba -

"arra sem vették a fáradtságot, hogy válaszoljanak, esetleg elmondják az itt élő embereknek, hogy mi az álláspontjuk a fenti ügyekben". 

Keresztes szerint egyértelműen látszik, hiába kérték, hogy a pártpolitikai érdekeket félretéve, közösen álljanak ki az itt élő emberekért, a kormánypárti képviselők számára fontosabb a saját hatalmi érdek és a miniszterelnökhöz való lojalitás.

A nyílt levél teljes szövege az alábbi Facebook-posztban olvasható:

(Címlapfotó: Keresztes László Lóránt, fotó: MTI/Bruzák Noémi))

Forrás: Pécsi STOP