LMP: minden baranyai országgyűlési képviselő kérje Orbánt a megszorítások visszavonására

2020. június 8. 13:35 2020. jún. 8. 13:35

Közös, Orbán Viktornak címzett nyílt levél aláírására kéri fel a pécsi, baranyai országgyűlési képviselőket az LMP annak érdekében, hogy a miniszterelnök vonja vissza a megyeszékhelyet és a megyét érintő megszorításokat.

"Pécs városa és Baranya megye egésze rendkívül nehéz gazdasági helyzetben van, amit jól mutat az elvándorlás mértéke, a kevés munkahely, az alacsony bérek és az egyre romló állapotú infrastruktúra. A város és a megye helyzetét tovább nehezítik a kormány közelmúltban nyilvánosságra került tervei, illetve döntései, amelyek veszélyeztetik az egyetemet, a helyi közösségi közlekedést és a megye vasúti közlekedésének biztosítását egyaránt"

- áll a közleményben. Az egyetem esetén az 1,9 milliárdos elvonásra utalnak a párt sorai, Pécs esetén elég az idénre betervezett, a járványhelyzetre hivatkozva elvont 480 millió forintnyi gépjárműadóra gondolni, mely a jelek szerint jövőre sem lesz másképp. Az önkormányzatok helyzetét továbbá az is nehezíti, hogy a jövőben nem költhetnek az iparűzésiadó-bevételből dolgozói bérekre. Arról pedig, hogy a Komló-Godisa-Dombóvár vasútvonalon és a Villány-Mohács vasútvonalon csak egy járat maradt, a napokban adtunk hírt.

A vasúti közlekedés leépítése kapcsán a Jobbik is akciózott. Schwarcz-Kiefer Patrik, a párt Baranya megyei képviselője pénteken több baranyai településen is információs táblákat helyezett el, hogy felhívja az utasok figyelmét a kormány és a MÁV döntésére.

 

"Annak érdekében, hogy Pécs-Baranya a megszorítások és elvonások helyett végre fejlődő pályára állhasson, szükség van a megye képviselőinek együttműködésére, hogy érvényre juttassuk akaratunkat a kormánnyal szemben. Ezért azt kezdeményezzük, hogy a pártpolitikai ellentéteket meghaladva, forduljunk közös levélben a kormányhoz Pécs és Baranya megvédése érdekében"

- zárul a dr. Keresztes László Lóránt pécsi országgyűlési képviselő, az LMP frakcióvezetője által aláírt közlemény. Kíváncsian várjuk, hogy a kezdeményezés célt ér-e például Hoppál Péter, Hargitai János és Bánki Erik baranyai fideszes országgyűlési képviselőknél.

A teljes levél Keresztes Facebook-posztjában olvasható:

Címlapfotó: Keresztes László Lóránt a Parlamentben - MTI/Balogh Zoltán

Forrás: Pécsi STOP