Péterffy Attila a fideszes képviselőknek: „Hú, Isten mentse meg a pécsieket Önöktől!”

2023. május 16. 16:28 2023. máj. 16. 16:28

Az ebédszünet után sem csillapodtak a kedélyek a városháza közgyűlési termében.

Pattanásig feszültek az indulatok a Tüke Busz vezérigazgató lemondása miatt. Ruzsa Csaba alpolgármester elmondta, hogy Bánkuti István vezérigazgató nehéz időszakban, a koronavírus-járvány idején vállalta el a cég vezetését. Hozzátette, hogy korábban volt két nyílt pályázat, mindkettő eredménytelenül zárul. Fejvadász céggel is kerestettek vezetőt. Dr. Németh Ádám, a szegedi közlekedési társaság szakemberét kérték fel az igazgatótanácsi tagságra. Az operatív vezetésre, azaz vezérigazgatónak Skutnik Tibort javasolják, aki eddig a Dél-Kom cégvezetője volt. Bata László lesz az igazgatótanács elnöke.

Kapcsolódó: Ismét hatalmas vitával kezdődött a közgyűlés

Csizmadia Péter szerint 2019 óta csak botrány botrányt követ a Tüke Busznál, szerinte tömeges járatkimaradás és távozó sofőrök jellemzik a pécs busztársaságot.

Barkóczi Csaba, szintén fideszes képviselő, egy igen magasröptű véleményt fejtett ki a busz helyzet kapcsán. Megint elmondta a jól betanult szöveget, hogy a városvezetésnek megint a haverok az elsők – azért ez elég furán hangzik egy fideszes képviselő szájából – és végezetül hozzátette, hogy kevesebb busz jár Pécsett és a jegyek sem lettek olcsóbbak.

Erre Péterffy Attila polgármester nevetve annyit reagált, hogy örül, hogy ők vezetik a várost, és nem ilyen elvakult és hozzá nem értő csapat,

Isten mentse meg a várost önöktől.

 

 

Végezetül Ruzsa Csaba öntött tisztavizet a pohárba:

Ami 2019 előtt zajlott a tömegközlekedésben, az nem volt jó. 300 millióval vágták meg például a Tüke költségvetését, 2018 augusztusában összeomlás szélén volt a cég, 30 százalékos járatcsökkentésre tettek javaslatot. Tükörbe kellene nézniük a fideszeseknek. A közösségi közlekedés nyilván nem lesz rentábilis, de a jóléti mutatókat javíthatja. Nem fogunk kevesebbet költeni a közösségi közlekedésre.

 

Forrás: Pécsma