Vizsgálatot rendelt el Páva Zsolt a kétszer megbüntetett kislány miatt

2018. május 8. 12:59 2018. máj. 8. 12:59

Azonnali belső vizsgálatot rendelt el Páva Zsolt pécsi polgármester a hír után, hogy egy kislányt kétszer is megbüntetett az ellenőr Pécsen. Az esetről a Pécsi STOP számolt be hétfőn.

Hétfőn számolt be a Pécsi STOP arról, hogy április végén egy 13 éves, iskolába tartó kislányt megbüntetett az ellenőr, mert nem volt nála a diákigazolványa. A kislány elindította az iskolában az új beszerzését, és iskolalátogatásit kért, mert az esetről beszámoló édesanya szerint az ellenőr ezt mondta neki.

Következő alkalommal is összefutott ugyanazzal az ellenőrrel, akinek bemutatta az iskolalátogatásit, ám azt az ellenőr nem fogadta el, és ismét megbüntette a kislányt. A büntetést a második esetben ellenőrtársával íratta meg - írtuk hétfői cikkünkben.

Kétszer is megbüntette a kislányt ugyanazért az ellenőr a pécsi buszon

Jól szituált, láthatóan iskolába tartó kislányt talált meg magának másodszor is ugyanaz ellenőr a pécsi buszon. Pedig tudta, hogy már csináltatja magának az újat az elveszett diákigazolvány helyett. Sőt. Annyi gerinc szorult bele, hogy másodszorra az ellenőrtársával állíttatta ki a csekket.

Kedden a pécsi városháza a következő közleményt adta ki:

"Azonnali belső vizsgálatot rendelt el Páva Zsolt, Pécs polgármestere a városüzemeltetési társaságnál, amiért sajtóhírek szerint annak ellenőr alkalmazottai kétszer is megbüntettek egy 13 éves kislányt, mert az nem tudta felmutatni diákigazolványát.

A Pécsi Sop.hu-n megjelent sajtóhír szerint a kislány elveszítette az igazolványt, ezért megbüntették az egyik pécsi buszon ellenőrök. Az igazolvány pótlását a hír szerint ezt követően elindította, s erről dokumentummal is rendelkezett már, amikor egy következő utazás ideje alatt az ellenőrök mégis újra megbüntették az igazolvány hiányára hivatkozva.

- Nem szeretnék senkit megvádolni visszaéléssel, egy sajtóhírből sem vonnék le messzemenő következtetéseket, de szeretném, ha pontosan és hitelt érdemlően választ kapnánk arra, mi történt. Ha bebizonyosodik, hogy az ellenőrök visszaéltek a hatalmukkal, akkor súlyos következményekre számíthatnak. Az önkormányzat cégének munkatársaitól elvárom, hogy tisztességesen és emberségesen végezzék a munkájukat, senki nem engedheti meg magának, hogy bárkivel, de különösen gyerekekkel tisztességtelenül bánjon – indokolta a vizsgálat szükségességét Páva Zsolt.

A polgármester közölte, amennyiben a család igényt tart rá, felajánl annyi buszjegyet a kislánynak, amennyi szükséges számára új diákigazolványa elkészültéig"

- olvasható a közleményben.