Volvo-ügy: az utaslista bizonyíthatja Bánki Erik és Csizi Péter felelősségét

2021. augusztus 7. 11:08 2021. aug. 7. 11:08

A Volvo-per elsőrendű vádlottja szerint repülőgépek utaslistájával lehetne bizonyítani, hogy fideszes politikusok tárgyaltak Hollandiában a hitelből megvett Volvo buszokról, derül ki a Pécsma cikkéből.

A lap azt írja: az utaslista is megvan, azon pedig mindenki számára ismerős nevek szerepelnek, úgy mint Bánki Erik vagy éppen Csizi Péter.

Kapcsolódó: Volvo-gate: elrendelték a másodrendű vádlott letartóztatását

Mint ismert, és ahogyan arról a Pécsi STOP is beszámolt, 2015-ös, korrupciógyanús buszbeszerezés, vagyis a Volvo-gate miatt indult per elsőrendű vádlottja szerint valójában nem ő, hanem többek között Bánki Erik, fideszes országgyűlési képviselő, illetve Csizi Péter, akkor alpolgármester döntöttek arról, hogy Pécs 3,5 milliárd forintért vásárolja meg azt a használt Volvo buszokból álló holland flottát, amelyet hónapokkal korábban még 2,9 milliárdért árultak. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

A nyomozást 2016. novemberében rendelték el, melyet a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kapott meg, iratlefoglalások is voltak a városi buszos cégnél, aztán 2019 elején kiderült, hogy három gyanúsítottja van a nyomozásnak, és hogy Hollandiában is zajlik egy eljárás a buszbeszerzés kapcsán (sőt, Szerbia felé is jogsegélykérelemmel élt az ügyészség 2017-ben). A nyomozást idén januárban zárta le a rendőrség.

A Magyar Hang rövid cikk-beharangozójából most kiderült, hogy az elsőrendű vádlott állítása szerint, a Hollandiába tartó repülőgépek utaslistájával bizonyítható lenne, hogy a kormánypárti politikusok is kijártak tárgyalni az üzletről.

A Magyar Hang megismerte a bíróság által megküldött utaslisták tartalmát, azokon pedig Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő, valamint Csizi Péter volt alpolgármester neve is szerepel. Bánki a lap megkeresésére tagadta a vádat, Csizi pedig nem reagált.

További cikkeink a témában: 

 

Forrás: Pécsma/MagyarHang/Pécsi STOP