A Szentlőrinc sikerekkel kezdte és folytatta a harmadik vonalban

2023. augusztus 4. 23:01 2023. aug. 4. 23:01

Nagyon meggyőző, jó teljesítménnyel kezdett bemutatkoztuni az NB III. Dél-nyugati csoportjában a Szentlőrinc labdarúgócsapata. A 2023-2024-es bajnoki szezon első fordulója után ismét négy gólt rúgtak. Először 4-0-ra győztek vasárnap Kaposváron. Szerdán hétközi fordulóban hazai pályán az Érd gárdáját verték 4-0-ra.

A bajnoki szezon rajtja mindig nagyon fontos, hiszen egy jó eredmény kellő lökést és önbizalmat adhat a folytatásra, ugyanakkor természetesen sosem egyszerű. A csapatok keretében történő nyári változások után, ugyanis mindig az első tétmeccs ad csak igazi választ arra, hogy hol is tart a csapatépítés, milyen formában van az együttes a felkészülési időszak után.

Nos, számukra eddig minden jól sült el a 2023-2024-es idény első bajnokiján, idegenben, a Kaposvár otthonában léptek pályára, ahol kemény, küzdelmes mérkőzésre számítottak. Nem is adták könnyen a három pontot, ugyanakkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy teljesen megérdemelten győztek. Az első félidő közepéig kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, a házigazdák azt az arcukat mutatták, ami várni lehetett, masszív csapat benyomását keltették. A 32. percben azonban Rétyi Róbert révén megszerezték a Baranyaiak vezetést, ez pedig, mint később kiderült, kulcsfontosságú momentum volt.

A második félidőben nagy fölénybe kerültek, és ebben a játékrészben már egyértelmű volt, melyik a jobb csapat, és ki fog győzni. Nem telt el húsz perc, és Németh Márk révén kettőre növelték az előnyüket, majd egy perccel később már 0-3 állt az eredményjelzőn, ugyanis Kiss Krisztián is betalált. A Kaposvár teljesen padlóra került, nyoma sem volt annak a teljesítménynek, amit az első félidőben nyújtott. Örömteli, hogy ekkora előnynél sem álltak le, és ennek köszönhetően Rétyi megszerezte második gólját, kialakult a végeredmény, 4-0-ra nyert Kaposváron a Szentlőrinc.

 

A hétközi szerdai játék napon csapatunk magabiztos 4-1-es győzelemmel zárta le az Érd elleni hazai mérkőzését az NB III. dél-nyugati csoport 2. fordulójában a Szentlőrinc. A találkozón Tamás László, Novák Zsombor, Kiss Krisztián és Rétyi Róbert szállították a gólokat, amiknek a szurkolók örülhettek a legjobban. Folytatás szombaton a Marcali otthonában MOL Magyar Kupában!

 

További baranyai érdekeltségű NB III-as eredmények: Agárd-Mohács 6-1, PEAC-Kaposvári Rákóczi 1-1

 

A hétvégén, 5-én 6-án elkezdődik a főtáblán, a MOL Magyar Kupa mérkőzés sorozata, ahova hat baranyai gárda jutott: Így a Bóly a Szekszárddal, Marcali-Szentlőrinccel, Bátaszék a PTE-Pécs-el, Nagybajom Siklóssal, Pécsvárad-Murakereszturral, Ocsárd-Dunaföldvárral játszik

Az NB III-as bajnokság augusztus 13-án folytatódik.

 

Szerző: Szabó Ferenc