Állatkínzásért felelhet egy komlói nő

2019. június 16. 10:07

Rövid láncon hagyta kikötve még januárban a kutyáját egy komlói nő, az állat láthatóan alultáplált volt. Ha nincsenek az állatvédők, a kutya elpusztult volna. Az állat gazdája ellen állatkínzás miatt indult eljárás, mely a napokban fejeződött be.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint "állatvédők tettek bejelentést a hatósági állatorvosnak 2019. január 25-én arról, hogy egy kistestű, ápolatlan kutyát észleltek Komlón, a Temető dűlőben. Elmondták, hogy a kutya olyan rövid láncra van kikötve, hogy még a fadarabokból tákolt óljába sem tud bemenni, valamit feltehetően az állatot nem gondozzák, táplálják megfelelően, mert kórosan sovány.

A helyszínre érkező állatorvos az általa is tapasztalt körülmények miatt feljelentést tett a rendőrségen, majd a kutya elhelyezéséről, ellátásáról gondoskodott. A nyomozók az állat gazdáját felkutatták, és kihallgattak gyanúsítottként. Az eljárás során kirendelt igazságügyi állatorvos szakértő véleménye szerint ilyen körülmények között a kutya a téli hidegben legfeljebb még egy hétig élt volna.

Az ügyben a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek" - áll a közleményben.

Forrás: Pécsi STOP/police.hu