Beígérte, hogy kifizeti a tartozást, de még a számlákat sem egyenlítette ki a hetényi férfi

2020. november 23. 11:42 2020. nov. 23. 11:42

A 38 éves hosszúhetényi férfi egy pécsi zártkerti ingatlant bérelt ki, és azt ígérte a tulajdonosnak, hogy kifizeti az áramszolgáltató felé a tartozást. Ezt nem sikerült betartania, de a számlákat sem fizette ki. 

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a pécsi nyomozók befejezték a vizsgálatot annak a 38 éves hosszúhetpényi férfinak az ügyében, aki a tartozást és a számlákat sem fizette. A Pécsi Rendőrkapitányság csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt nyomozott a férfi ellen. 

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2019 májusában kötött ingatlanbérleti szerződést egy nővel egy pécsi zártkerti ingatlanra. A szerződésben úgy állapodott meg a nővel, hogy havi 100 ezer forintért bérli az ingatlant, a tulajdonos pedig azt is elmondta, hogy 200 ezer forintos tartozása van az áramszolgáltató felé, de ha ezt a férfi kifizeti, akkor elenged kéthavi bérleti díjat. 

A férfi és a nő megegyeztek, 

"a férfi ígéretet tett, hogy rendezi a tartozást, majd két hónapig nem is fizetett a nőnek. Később kiderült, hogy a férfi ezután sem a tartozást, sem a használatból eredő számlákat nem fizette meg a szolgáltató felé annak ellenére, hogy a tulajdonosnak üzenetben elküldött egy fényképet egy befizetést igazoló postai csekkről. A csekk másolata azonban nem volt valós, az összeget nem fizették be, így azt a szolgáltató sem kapta meg, ezáltal a férfi több százezer forint kárt okozott a sértettnek. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a csalót, a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek"

- áll a közleményben.

 

Címlapkép: Illusztráció - police.hu

Forrás: Pécsi STOP/police.hu