Bikát is teríthettek a szekszárdi dílerek

2020. október 11. 14:36 2020. okt. 11. 14:36

Bűnszövetségben kereskedéssel elkövetett, új pszichoaktív anyaggal való visszaélés megalapozott gyanúja miatt vettek őrizetbe a szekszárdi nyomozók egy 38 és egy 32 éves helyi férfit, akik a gyanú szerint a nemrég megjelent, rendkívül halálos, "Bika" néven futó kábítószert is teríthették.

A nyáron számos, rendőrség által kiadott közlemény szólt arról, hogy 2020 tavasza óta a „Bika” néven ismertté vált, a korábbiaknál sokkal veszélyesebb dizájner drog jelent meg Magyarországon. Ez az új pszichoaktív anyag az eddig rendelkezésre álló adatok szerint Tolna megyében már két fiatal halálát okozhatta.

A rendőrök folyamatosan dolgoznak azon, hogy felszámolják a kábítószerrel és az új pszichoaktív anyaggal való kereskedést. A Szekszárdi Rendőrkapitányság nyomozóinak és közterületi állományának hatékony együttműködése eredményeként ezúttal október 9-én vettek őrizetbe két helyi lakost, akik a megalapozott gyanú szerint az elfogásukat megelőző időszakban több hónapon keresztül árusítottak új pszichoaktív anyagot a tolnai megyeszékhelyen.

Fotó: police.hu

A terjesztők elfogását megelőzően a rendőrök számos fogyasztójuktól foglaltak le kábítószergyanús anyagot, melyek egy részéből a szakértők előzetesen kimutatták, hogy a rendkívül halálos "Bika" néven emlegetett drogról van szó.

A nyomozók az elfogott két férfit gyanúsítottként hallgatták ki bűnszövetségben kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetése miatt.

Egyikük elismerte a bűncselekmény elkövetését A lakhelyükön tartott kutatás során csaknem kétszáz adag dizájnerdrogot és a csomagolásukhoz szükséges eszközöket, valamint készpénzt foglaltak le a rendőrök. A kutatások során a vagyonvisszaszerzés érdekében is vettek zár alá értékeket a drogkereskedőktől.

Képfelirat

A szekszárdi nyomozók mindkét férfival szemben előterjesztést tettek a Szekszárdi Járási Ügyészségen letartóztatásuk indítványozására.

 

Forrás: police.hu