Biztonsági őr verekedett a vendégekkel

2023. december 13. 09:05 2023. dec. 13. 09:05

A Komlói Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés miatt emelt vádat egy komlói szórakozóhelyen verekedő férfiak ellen.

 

A vádirat szerint az egyik vádlott biztonsági őrként dolgozott, a másik két vádlott pedig vendég volt egy komlói szórakozóhelyen egy 2023. februári napon.

 

A biztonsági őr hajnalban durva hangnemben felszólította a fiatalabb vádlottat, hogy a záróra miatt hagyja el a szórakozóhelyet. A férfi erre trágár módon felelt, ami miatt szóváltás, majd lökdösődés, dulakodás alakult ki köztük.

 

A harmadik vádlott és egy másik személy a dulakodók közé álltak és szétválasztották őket egymástól. A biztonsági őr azonban arrébb lökte a közbeavatkozó személyt, majd megragadta a fiatalabb vádlott ruháját és őt kivonszolta a szórakozóhelyről. A férfi ellenkezett, amire a biztonsági őr elengedte, majd meglökte és ököllel megütötte őt. Az ütéstől a férfi földre esett. A biztonsági őr átlépte, majd ököllel megütött egy másik vendéget is, amitől ő is a földre esett.

 

A földre került vádlott férfihoz odament a sértett, hogy ellenőrizze állapotát, mire a biztonsági őr ököllel megütötte a sértett száját. Az ütéstől a sértett három foga kitört, az ajka megzúzódott.

 

A harmadik vádlott ekkor minden előzmény nélkül egy másik vendéget kétszer ököllel arcon ütött.

 

A Komlói Járási Ügyészség mindhárom vádlottat csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével, a biztonsági őrt továbbá súlyos testi sértés bűntettével vádolja. A garázdaság bűntettének büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés, a biztonsági őrrel szemben a halmazati szabályok alapján négy és fél évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

 

A cselekményt biztonsági kamera rögzítette, a felvétel az ügyészség honlapján, a következő helyen tekinthető meg.

 

https://ugyeszseg.hu/biztonsagi-or-verekedett-a-vendegekkel-videoval-a-baranya-varmegyei-fougyeszseg-sajtokozlemenye/