Börtön vár az eltiltott sofőrre

2021. szeptember 9. 08:53 2021. szept. 9. 08:53

A Pécsi Járási Ügyészég vádiratában végrehajtandó börtönt indítványoz annak a  férfinak, aki eltiltás hatálya alatt kétszer is vezette személygépkocsiját.  

A vádirat szerint a férfit előbb a Pécsi Rendőrkapitányság, mint szabálysértési hatóság,  majd ittas járművezetés miatt a Pécsi Járásbíróság tiltotta el a közúti járművezetéstől 2020.  év végén.  

A vádlott e tilalommal nem törődve 2021. május végén, majd június elején is vezette a  gépkocsiját, azonban a járőrök mindkét alkalommal elkapták.  

Az eltiltás hatálya alatti járművezetést a büntetőtörvénykönyv 2021. május 14-i módosítása  nyilvánította bűncselekménnyé, melyért 3 év szabadságvesztés is kiszabható.  

Mivel az ügy vádlottja több alkalommal is megszegte a járművezetés tilalmát, illetve más  bűncselekmény elkövetése miatt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt állt, így az  ügyészég arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit végrehajtandó börtönre ítélje, és ismét  tiltsa el a járművezetéstől.  Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Címlapkép: Illusztráció, Pexels