Ennél szomorúbb bűntényről ma már nem olvas

2016. november 10. 12:35 2016. nov. 10. 12:35

Tyúkot loptak Somogysámsonon, de Mia, a szolgálati kutya elől nem volt menekvés. Sajnos, mire meglettek a tolvajok, már mindnek kitekerték a nyakát. Egy megfőtt, három meglett, a többit kidobták. Magyarország, 2016.

Somogysámsonon egy családi ház udvarára mentek be ismeretlen tettesek 2016. november 8-án este és másnap reggel között. A tyúkólból kilenc tyúkot és egy kakast loptak el – írja a rendőrség honlapján.

A helyszínre érkeztek a körzeti megbízottak, valamint Vízhányó Gábor főtörzsőrmester Mia nevű szolgálati kutyájával, aki őket mintegy 4 kilométer hosszan Somogysámson-Marótpusztára vezette. Ott az egyik házban

egy keverőtárcsás mosógépbe rejtve

egy zsákban megtaláltak három tyúkot. Az ott élő 23 éves O. Z. elmondta a rendőröknek, hogy a bűncselekményt a tőle néhány házzal távolabb lakó 56 éves B. J.-vel együtt követte el úgy, hogy a baromfiak nyakát kitekerték, majd a zsákmányon elosztoztak. Ő négy tyúkot kapott, de

abból egyet már megfőztek.

B. J. úgy nyilatkozott, hogy amikor meglátta a rendőröket a faluban, a tyúkokat, valamint a kakast beledobta a kukába, amit azóta már kiürítettek.

Az egyenruhások a két férfit elfogták, a Marcali Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók – szabadlábon hagyásuk mellett – lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.