Éveken át mérgezte a szomszéd kutyáját ez a pécsi férfi, ez vár most rá

2021. május 7. 16:30 2021. máj. 7. 16:30

A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki a  szomszéd kutyáját éveken át próbálta elpusztítani. 

A férfi 2018 novemberében elhatározta, hogy megmérgezi a szomszéd németjuhász kutyáját.  A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   

2018 novemberében az esti órákban egy virslibe gombostűket szúrt és patkánymérget tett, majd a  kerítésen keresztül bedobta a szomszéd udvarába abból a célból, hogy a kutyát elpusztítsa.  A kutya gazdája azonban másnap reggel a mérgezett ételt megtalálta, így azt a kutya nem ette meg. 

Ezt követően 2020 szeptemberében a férfi ismételten megpróbálta a kutyát elpusztítani. Ezen  alkalommal csavarokat tett egy téliszalámi-darabba, majd azt a kerítésen át a szomszéd udvarába  bedobta.  

A kutya a téliszalámi-darabot megtalálta, azonban azt nem ette meg, hanem odavitte gazdájának.  

Egy hónappal később a vádlott ismételten egy szögekkel teletűzdelt virslidarabot dobott át a  szomszédjába, azonban a kutya azt nem találta meg.  

A kutya gazdája a mérgezések miatt az évek alatt kamerarendszert épített ki a házánál, melynek  segítségével azonosítani lehetett az állatkínzó szomszédot. 

Az elkövető cselekménye a folytatólagosan elkövetett állatkínzás vétsége megállapítására alkalmas.  A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   

 

Forrás: Pécsi Járási Ügyészség