Fejszével torolta meg a férj az ebédre főzött cukorborsófőzeléket - elítélték

2020. június 20. 17:10 2020. jún. 20. 17:10

Az asszony sodrófával védte magát és a menüválasztást. A férj 1 év 8 hónap börtönt kapott 4 évre felfüggesztve életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt.

A Pécsi Törvényszék közleménye szerint június 16-án tartották meg az előkészítő ülést azon büntetőügyben, melyben egy Baranya megyei házaspár férfi tagja fejszével vágott oda házastársának az ebéd miatt. M.I. férfi vádlottat az ülésen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt 1 év 8 hónap börtönre ítélték, a szabadságvesztés végrehajtását ugyanakkor a bíróság 4 évre felfüggesztette.

A bírósági tényállás szerint a férfi tavaly október 3-án a kora délutáni órákban ittas állapotban ért haza, majd számonkérte házastársát, hogy miért cukorborsófőzeléket készített ebédre. A számonkérésből szóváltás kerekedett, az asszony pofon ütötte férjét, aki ettől indulatos lett és azt mondta az asszonynak:

„Most kimegyek a fejszéért és agyon ütlek te!”

A férj ki is ment a fejszéért, ezalatt az asszony egy sodrófát vett magához. A ház bejárati ajtaja előtt kölcsönösen szidták egymást, a férfi a fejszével hadonászott, a nő pedig a sodrófával csapott férje kezére többször is. 

"Az egyik ütés során a vádlott a sodrófát megragadta, azt megrántotta, amitől a sértett a bejárati ajtó előtt, a lépcső tetejéről a lépcső aljára esett. Ezt követően a vádlott kis erővel, egy alkalommal, a balta fokával a földön fekvő sértett fejére ütött, az ütéstől a sértett feje azonnal vérezni kezdett.  A vádlott a sértett bántalmazását követően kerékpárra ült és eltávozott a helyszínről.

A sértett segítségért kiabált, melyet szomszédja  hallott meg, aki azonnal értesítette a mentőket.

A sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A balta fokával történő ütés a sértett koponyaboltozatán lecsúszott, emiatt az életveszélyes sérülés bekövetkezése kizárólag a véletlenen múlt"

- olvasható a közleményben, amely szerint az ítélet jogerős.

 

Címlapi kép: Illusztráció/pixabay.com CCO

 

Forrás: Pécsi STOP/Pécsi Törvényszék