Felfüggesztett börtönt kapott a pécsi közterület-felügyelőt elsodró férfi

2020. június 17. 12:47 2020. jún. 17. 12:47

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 1 évi próbaidőre felfüggesztett börtönre és 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a Pécsi Törvényszék a napokban azt a férfit, aki két éve elsodort egy közterület-felügyelőt.

A sértett férfi és társa közterület-felügyelőként dolgoznak, szolgálatuk során egyenruhát viselnek. A közterület-felügyelők 2018. február 9-én Pécsett, a belváros egyik behajtásiengedély-köteles kereszteződésében ellenőrizték az engedélyek érvényességét.

A vádlott egy általa használt, de más tulajdonában álló személygépkocsival, a délelőtti órákban az ellenőrzött terület felé közlekedett, ennek során a sértett karjelzéssel megállásra szólította fel. 

A sofőr viszont nem állt meg, gázt adva továbbhajtott. Ennek következtében az intézkedés közben lévő közterület-felügyelőnek el kellett ugrania a kocsi elől, kibillent egyensúlyi helyzetéből, a jobb könyökével megtámaszkodott a gépkocsi szélvédőjén, ezután ellökte magát a gépkocsitól, majd a vádlott tovább hajtott. A sértett és társa a gépkocsi után futottak, de nem érték utol.

A vádlott magatartásával a sértett életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki - hangsúlyozza a bíróság. A sofőrre eredetileg 1 év 6 hónap, 2 évre felfüggesztett börtönt kértek, és két és fél évig akarták eltiltani a vezetéstől, de végül a fenti, enyhébb, jogerős ítélet született.

(Címlapkép: Pixabay.com)
 

Forrás: Pécsi STOP