Intézkedő rendőrökre támadt két férfi Pécsen: egyiküknek az orra és az állkapcsa is eltört

2022. szeptember 8. 10:53 2022. szept. 8. 10:53

Döbbenetes dolog történt múlt péntek éjjel egy belvárosi étteremben. A Szabad Pécs infomációi szerint két férfi italozott, akik aztán folyamatosan belekötöttek a vendégekbe és a személyzetbe is, majd pedig az őket békéltetni próbáló tulajdonosokat is bántalmazták. A helyszínre rendőrt is hívtak. 

A portál úgy tudja, hogy a két férfi egyike teljesen begőzölt, amikor meglátta, hogy rendőrök érkeztek a helyszínre és agresszív magatartást tanúsított velük szemben. Úgy tudni, hogy az egyik férfi meg is ütötte az egyik intézkedő rendőrt, akinek az orra is eltört, sőt az ütéstől el is esett, aminek következtében annyira megütötte magát, hogy az állkapcsa is eltört. 

A járőrpár másik, női tagja próbált közbelépni, de ő is kapott egy ütést, úgy tudjuk, őt az egyik fülén érte, és ő is nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett. Mindkettőjük kórházi orvosi ellátásra szorult, írja a lap. 

Információk szerint ezt követően még több rendőrautó érkezett a helyszínre, a két vandálnak ekkor már nem volt esélye, előállították őket. Az egyik támadót is kórházba vitték, ott pedig a portál információi szerint rátámadt egyik orvosra. 

A lap az ügy kapcsán kereste a  Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot, akik a Központi Nyomozó Főügyészséghez irányították őket. Ők a következő tájékoztatást adták: 

„A rendőrök sérelmére elkövetett cselekmények ügyében a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt folytat eljárást. Az ügyben gyanúsítottként kihallgatott két személy bűnügyi felügyeletét a Kaposvári Járásbíróság 2022. szeptember 5-én elrendelte” 

Címlapkép: lllusztráció, Freepik