Magából kikelve üvöltözött Vidnyánszky Attila az RTL riporterével

2024. május 9. 08:19 2024. máj. 9. 08:19

Vidnyánszky Attila nem hívta fel Kulka Jánost múlt pénteken, amikor a Nemzet Színészének választották – erősítették meg többen az RTL Híradó információját.

A Nemzet Színésze címet 2000-ben az első Orbán kormány idején alapították, amit tizenkét színész viselhet. Ha közülük valaki meghal, a többiek egyhangú szavazással választanak utódot. A testület legújabb tagját, Kulka Jánost múlt pénteken választották a Nemzet Színészévé. Kulka korábban az RTL-nek elmondta, miként értesült a döntésről: „Molnár Piroska hívott, gratulált nekem és mondta: a Nemzet Színésze vagy!"

Az elmúlt 24 év során kialakult szokásjog szerint a cím új birtokosát a Nemzeti Színház mindenkori vezérigazgatója értesíti. Azt, hogy Kulka János esetében ezt nem Vidnyánszky Attila tette meg, többen is értetlenül fogadták.

Egy új tag megválasztásakor az is szokás, hogy a Nemzeti Színház közösségi oldalán teszik közzé a döntést, amihez az új Nemzet Színésze életrajzát is csatolják, és gratulálnak. Ez utóbbi hiányzik a Kulka János megválasztásáról szóló posztból, miközben a Nemzeti honlapján található hírben szerepel a gratuláció.

Az RTL Híradó az elmúlt napokban többször, több témával kapcsolatban is küldött kérdéseket Vidnyánszky Attilának. Miután egyikre sem kaptak választ, személyesen próbáltak kérdezni tőle.

Leteszem, mert az urak rám ragadtak és muszáj őket elküldenem oda, ahova gondolom

– mondta a telefonba a Nemzeti igazgatója, majd kijelentette:

Ennek a csatornának joga nincsen kérdezni! Olyan szinten pusztítják a magyar ember lelkét, maga személyesen is, ön is

– mutatott a kamerára Vidnyánszky.

Hiába próbálkoztak tovább, az igazgató azzal zárta le a beszélgetést:

Maguknak arra sem válaszolnék, hogy nappal van, vagy este.

 

Forrás: rtl.hu