Kényszergyógykezelés vár a gyilkosra

2021. augusztus 4. 09:07 2021. aug. 4. 09:07

A Baranya Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki megfojtotta feleségét, azonban kóros emleállapota miatt nem büntethető- közölte a Baranya Megyei Főügyészség.

A férfi rendszeresen fogyasztott alkoholt, mely miatt szellemi leépülésben szenvedett. Alkoholizmusa hozzájárult paranoid, féltékenységi gondolatainak megjelenéséhez. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

A vádlott felesége gondozóként többször vállalt munkát külföldön, ilyenkor huzamosabb ideig távol volt otthonától. A vádlott úgy vélte, hogy felesége elhidegült tőle, valamint azt feltételezte, hogy felesége valamilyen módon meg akarja őt mérgezni. Mindezeknek a feltételezéseknek azonban valóság alapja nem volt. A férfi 2020 júniusában veszekedett feleségével, melynek során bántalmazni kezdte. Ezen bántalmazás következtében a feleség a földre került, ahol a férje a nyakát megragadta, majd addig szorította, míg eszméletét nem vesztette.

Ez is érdekelhet: Pécsi átvilágítás: újabb gyanúsított vagyonát zárolja a bíróság

Ezt követően a férfi a mentőket értesítette, akik a sértettet kórházba szállították, újraélesztését megkísérelték, azonban a sértett másnap elhalálozott. A férfi alkoholos eredetű szellemi leépülésben, valamint krónikus paranoid elmezavarban szenvedett, mely miatt beszámítási képessége kizárt, így az elkövető nem büntethető. Azonban tartani kell tőle, hogy hasonló cselekményt fog elkövetni, ezért az ügyészség kényszergyógykezelésére tett indítványt.
Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!