Letartóztatták a Kertvárosban elfogott drogdílert

2020. június 29. 11:39 2020. jún. 29. 11:39

Egy hónapra elrendelte a Pécsi Járásbíróság annak a férfinak a letartóztatását, akit még múlt pénteken kapcsoltak le a rendőrök Kertvárosban, a Kassák Lajos utcában.

Korábban már hírt adtunk róla, hogy a 39 éves gyanúsított lakásán házkutatást tartottak. Ennek során  lefoglaltak 50 darab tabletta formátumú, és 74 gramm egyéb kábítószer gyanús anyagot, valamint digitális mérleget, különböző kábítószer eladásához szükséges csomagoló anyagokat, készpénzt, és kábítószer fogyasztásához, porciózásához szükséges eszközöket. A gyanú szerint a férfi fiatalkorúaknak is értékesítette a drogot.

A bíróság hétfői közleménye az 50 tabletta mellett már csak 34 gramm kábítószergyanús anyagot említ, viszont kitér arra is, hogy a lakásban kisebb címletekben 236 000 forint és 1 000 svájci frank is volt, melyet lefoglaltak.

A bíróság úgy látja, hogy a gyanúsításban szereplő bűncselekmény magas büntetési tételére tekintettel megalapozottan lehet attól tartani, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, továbbá attól is, hogy a tanúkat jogellenesen befolyásolná és bizonyítási eszközöket semmisítene meg, illetve a gyanúsított előélete folytán a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A fenti indokok alapján a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

Az ügyész tudomásul vette a bíróság végzését, a gyanúsított és védője szabadlábra helyezés, illetve enyhébb kényszerintézkedés elrendelése végett fellebbezést jelentettek be ellene, így a bíróság határozata nem végleges.

(Címlapkép: Pixabay.com)

Forrás: Pécsi STOP