Lezárta a tavalyi mohácsi emberölés nyomozását a rendőrség

2020. június 21. 14:31 2020. jún. 21. 14:31

Tavaly augusztus közepén ölte meg anyját egy mohácsi férfi, akit a rendőrök Pécsen egy panzióban fogtak el. A nyomozás mostanra zárult le, az iratokat a napokban adta át a hatóság az ügyészségnek.

Emberölés miatt nyomozott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egy 51 éves mohácsi férfi ellen - olvasható a főkapitányság közleményében.

"A rendőrségre 2019. augusztus 13-án este érkezett bejelentés arról, hogy egy mohácsi asszony nem jelent meg az ismerősével megbeszélt találkozón, s ez korábban sosem fordult elő. A rendőrök a tűzoltók segítségével jutottak be a nő lakásába, ahol az egyik szobában megtalálták az asszony holttestét. A helyszíni szemle során kiderült, hogy a nő halálát idegenkezűség okozta. Az orvosszakértői vélemény szerint a nő halálát az okozta, hogy egy tompa eszközzel ütést mértek a fejére.

A tavalyi elfogásról készült videó:

A rendőrök a nyomozás során beazonosították, majd másnap délután egy pécsi panzióban elfogták a feltételezett elkövetőt, a sértett fiát. Előállították a rendőr-főkapitányságra, majd gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, amelyet a Pécsi Járásbíróság elrendelt."

- ismertette a közlemény a tavalyi bűncselekményt.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

 

Címlapi kép: részlet a rendőrség videójából

Forrás: Pécsi STOP/police.hu