Nem viszonozta a szeretetét, karóval ütött a férfi

2020. december 9. 10:53 2020. dec. 9. 10:53

A Baranya Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértéssel vádolja azt a férfit, aki karóval okozott életveszélyes sérülést az ismerősének.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett férfiak hajléktalanok, az idén nyáron több alkalommal volt szóváltás közöttük, mert a vádlott haragudott a sértettre, féltékeny volt, amiért egy nőismerősük a sértettel és nem a vádlottal élt együtt - derül ki a Baranya Megyei Főügyészség közleményéből

A vádirat szerint, 2020. júniusában egy délután a sértett és élettársa, egy ismerősükkel gyalogolt Pécs határában, amikor kerékpárral melléjük érkezett az ittas vádlott. A sértett és a vádlott hangosan kiabálni kezdtek egymással, majd a vádlott az út melletti egyik facsemete mellől kihúzott egy karót a földből, és azzal egy alkalommal, nagy erővel megütötte a sértettet. Az ütéstől a férfi a földre esett és eszméletét is elveszítette, a vádlott pedig távozott a helyszínről.

A bántalmazástól a sértett koponyasérüléseket szenvedett, amik súlyos, közvetett életveszélyes sérülésnek minősülnek  írja az ügyészség.

A szabadlábon lévő vádlott cselekménye életveszélyt okozó testi sértés megállapítására alkalmas, aminek büntetési tétele kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Címlapkép: Unsplash

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség