Piásan rodeózott a baranyai férfi: kidöntött egy jelzőtáblát, átszakította egy kerítést majd fának csapódott

2021. augusztus 18. 12:48 2021. aug. 18. 12:48

A Pécsi Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat egy baranyai férfi ellen, aki ittas állapotban, eltiltás alatt vezette egy ismerőse autóját és okozott balesetet.

A vádlottat 2021 februárjában egy ismerőse meglátogatta, aki a férfi házához az autójával érkezett. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Az éjszaka folyamán mindketten jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztottak, majd a vendég lefeküdt  aludni.  

A vádlott ezután az ő tudta nélkül elvette a jármű indítókulcsát, majd a környéken autókázni kezdett.  Ennek során az egyik szomszédos faluban meglátta az ismerősét, akinek felajánlotta, hogy elviszi egy körre.  

Az útjuk során az egyik faluba érve egy kanyarban a vádlott elvesztette uralmát a jármű felett, majd az útról lesodródott, egy közúti jelzőtáblát kidöntve a mellette található játszótér kerítését átszakította, majd egy fának csapódott. 

A baleset során a gépkocsi utasa többszörös törést szenvedett el, mely sérülések 8 napon túl  gyógyuló, súlyos sérülések voltak. 

A férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezett, ugyanis korábban a bíróság ittas járművezetés vétsége  miatt a járművezetéstől eltiltotta. 

Az elkövető cselekménye a súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés,  valamint a jármű önkényes elvétele bűntettének a megállapítására alkalmas. 

Amennyiben a vádlott 2021 májusát követően vezette volna az autót eltiltás hatálya alatt, úgy  jogszabályváltozás miatt további bűncselekményt valósított volna meg. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Forrás: Pécsi Járási Ügyészség