Szemetesedénnyel tört be, mehet az ügyészségre

2019. március 15. 09:51

Még tavaly augusztusban tört be egy kirakatot egy férfi és próbált meg ellopni több Zsolnay-porcelánt, ám hamar elkapták. A rendőrség mostanra zárta le a vizsgálatot, a botcsinálta rabló mehet az ügyészségre.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint "lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság egy 39 éves helyi férfi ellen. A megalapozott gyanú szerint a férfi 2018. augusztus 2-án hajnalban Pécsett, a Rákóczi úton egy fém szemetesedénnyel betörte az egyik üzlet kirakatát.

A férfi ezután a kirakatban lévő porcelánokat egy szatyorba pakolta, és megpróbált elmenekülni, azonban a rendőrök elfogták. A tolvajt előállították, majd kihallgatták gyanúsítottként, amely során beismerte tettét. A rendőrök az eltulajdonított porcelánokat lefoglalták, majd visszaadták azokat a tulajdonosának.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Pécsi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek" - olvasható a közleményben.