Fideszes támadás Szekszárdon

2023. június 10. 08:40 2023. jún. 10. 08:40

A város működését akadályozza Ács Rezső, ezért Máté Péter, a Fidesz helyi frakcióvezetője szólította fel a polgármestert Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyűlésén, hogy mondjon le pozíciójáról. A közgyűlés június 9-i zárt gyűlésén tárgyalta újra a május 25-i ülésen hozott döntéseket.

Az eredeti tervvel szemben, az előterjesztett nyílt ülés négy napirendi pontjából egy pontról, valamint a zárt ülésen további egy pontról döntöttek a városatyák a június 9-i közgyűlésen. Máté Péter, a Fidesz frakció vezetője a Teol.hu-nak elmondta, hogy Ács Rezső polgármester több mint harminc napja fennálló összeférhetetlenségi ügyét tárgyalták, ő maga a polgármestert lemondásra szólította fel.

A testület már a májusi ülésen minősített többséggel fogadta el az indítványt.

Határozat született a polgármesteri hivatal 103-as irodájának átalakításáról, amiből frakcióirodát alakítottak ki. A bírósági eljáráshoz, amit a polgármester kezdeményezett – munkaügyi bírósághoz fordult a felmentése kapcsán –, anyagot szeretnének biztosítani, mivel ő azt nem tette meg. Ezzel a közgyűlés Bomba Gábort bízta meg – tájékoztatott a frakcióvezető.

Az ülésen a 2022-es pénzügyi év költségvetésének vizsgálatát is megerősítették.

Forrás: teol.hu