Elmarad az Ördögkatlan nyáron, de ősszel pótolnák a szervezők

2020. április 30. 14:41 2020. ápr. 30. 14:41

A kormány döntése miatt most nyáron elmarad az idei fesztivál, de októberben egy hosszú hétvégén pótolnák a szervezők a rendezvényt.

A kormány április 30-án bejelentett döntése értelmében augusztus 15-ig nem lehet 500 főnél nagyobb szabadtéri rendezvényt tartani. A döntés rengeteg nyári fesztivál mellett a dél-baranyai Ördögkatlan Fesztiválra is kihat.

A szervezők egy Facebook-bejegyzésben tudatták a rossz hírt. Ugyanakkor a már megváltott jegyek és bérletek érvényesek lesznek a 2021-es fesztiválra, de vissza is lehet váltani azokat (ennek módozata még kidolgozás alatt van, erről külön közleményt adnak ki majd a szervezők), vagy pedig úgymond "bennhagyják" a fesztiválozni szándékozók a jegyek és bérletek árát, ezzel is segítve a rendezvényt.

Viszont ősszel, október 22-25. között szeretnének rendezni Ördögkatlan-napokat a helyszínen, a közlemény szerint ebben partnerek az érintett települések is. A döntés ugyanakkor a vírus kezében van.

A közlemény teljes szövege itt olvasható:

"Kedves Katlanos Barátaink!

Mint bizonyára értesültetek róla, 2020. augusztus 15-ig nem lehet 500 főnél nagyobb tömeget mozgósító rendezvényt tartani.
Ez azt jelenti, hogy a 13. Ördögkatlan Fesztivált nem tudjuk megrendezni a meghirdetett időpontban. ☹
E pillanatban két kérdésre vártok választ?
1. Mi lesz a már megváltott bérletekkel?
2. Lesz-e az idén Ördögkatlan?
Az első kérdésre a válasz: hogy a már megvásárolt bérletek:
- érvényesek lesznek a 2021-es Ördögkatlan Fesztiválra
- vagy a fesztivált segítendő nem kéritek vissza az árát
- vagy visszaválthatjátok (a visszaváltás „technikájáról” hamarosan hírt adunk).
A második kérdésre nehezebb válaszolni, mert a szándékunk egyértelmű: ősszel - 2020. október 22- 25 - szeretnénk tartani egy hosszú hétvégés Ördögkatlan-napokat. A falvak örömmel fogadnak bennünket, mi örömmel megyünk, de a döntés a vírus kezében van."

 

A másik nagy baranyai fesztivál, a júniusi Fishing On Orfű szervezői már április elején arról hoztak döntést, hogy a fesztivált augusztus végére csúsztatják. 

Forrás: Pécsi STOP