Felújítják a kaposvári színházat - Eperjes lehet az új igazgató?

2016. október 4. 15:50 2016. okt. 4. 15:50

Még az idén 1,4 milliárd forintot fordíthat a kormány a kaposvári Csiky Gergely Színház épületének megújítására, az erről szóló határozat szeptember végén jelent meg a Magyar Közlönyben. Sajtóhírek szerint a lemondott Rátóti Zoltán igazgatói posztjának betöltésére Eperjes Károly neve is fölmerült.

Elindulhat a lassan két évtizede várt felújítása a kaposvári Csiky Gergely Színháznak, a Magyar Közlönyben szeptember végén ugyanis megjelent a kormányhatározat a források ütemezéséről.

A határozat szerint még idén 1,42 milliárd forint érkezhet a munkálatokra (a Közlönyben "1 420 000 ezer forint" szerepel, az ezer forint helyére három darab nullát kell odaképzelni, hogy kijöjjön a milliárdos tétel - a szerk.) a Modern Városok Program keretösszegéből, 2017-ben 2,451 milliárd forint, 2018-ban pedig további 5,12 milliárd forint.

A felújítás miatt a kaposvári társulatnak legalább a következő egy-két évadban a színházon kívül egy másik játszóhelyen kell szerepelnie, a helyszín az Agóra lesz (Együd Árpád Kulturális Központ).

Rátót Zoltán igazgató szeptember elején mondott le családi okokra hivatkozva a teátrum igazgatói posztjáról, év végéig a gazdasági vezető Fülöp Péter vette át a helyét.

A kapost.hu cikke szerint egyre több helyről hallani, hogy az igazgatói posztra Eperjes Károly színművészt szeretnék látni kormánykörökben. Eperjes ezt azzal hárította az ATV egyik műsorában, hogy ugyan több helyről kapott megkeresést az ügyben (társulat, kaposvári "prominensek", stb.), de a kérdés nem aktuális egyelőre, mivel jelenleg átalakítás lesz, így a színház élére menedzsment kell, nem színházigazgató. Ugyanakkor, ha felkérik, tanácsadóként szívesen segít a vezetésnek - olvasható a cikkben.

Eperjes a kaposvári színművészképzés egyik osztályvezető tanára, az egyetemen Vidnyánszky Attila a művészeti rektorhelyettes, és úgy hírlik, hogy Takaró Mihály - aki szerint a Nyugat csak egy kis példányszámú zsidó lapocska volt - is oktat a képzésen.