Forgalomkorlátozások lesznek Kertvárosban a Nagy Imre út felújítása miatt

2020. július 17. 18:23 2020. júl. 17. 18:23

A Nagy Imre utat felújítják, illetve mellette kerékpárutat alakítanak ki, emiatt július 21. és 31. között korlátozásokra és terelésekre kell számítani az útszakasz környékén. A következő hetekben a Füzes dűlőnél lévő bicikliutat is építik.

A pécsi önkormányzat közleménye szerint bruttó 324 milliót nyert el a város a Nagy Imre út és környezetének fejlesztésére, ebből egy bicikliutat építenek ki a Maléter Pál úttól az Expo Centerig, valamint rendbe rakják a Nagy Imre út útfelületét a Maléter Pál és a Keszüi út között.

Emiatt július 21. és 31. között a következő munkálatokra és forgalomkorlátozásokra kell felkészülni az érintett szakaszon:

A Megyeri úton a kosárlabda akadémia és a Pécs Pláza között a szegélyt építik, valamint ekkor építik a kerékpárút burkolatát is. A munkálatok ideje alatt korlátozásokra kell számítani. A gyalogosforgalom a Megyeri út keleti oldalán, a Vásártér melletti járdán lesz biztosított.

A Nagy Imre úton július 21-én reggel 8 órától változik a forgalmi rend, 

  • továbbra is egyirányúsítás lesz érvényben a Nagy Imre úton a Maléter Pál út és a Keszüi út között. Az átjárás iránya nem változik, azaz kizárólag a Kertváros irányából érkezők haladhatnak át az építéssel érintett szakaszon. A Megyeri út irányából érkezők a Varsány utca felé terelőútvonalon közlekedhetnek.
  • A kis Tesco előtti buszmegálló kivételével nem áll meg helyi járatú busz a munkavégzés érintett területén. Július 21-én 8 órától a menetrendszerinti buszok nem fognak megállni a Gyöngyös utcai buszmegállónál a buszöböl felújítási munkálati miatt.
  • A kis Tesco előtti buszmegállót ideiglenes jelleggel a közúti űrszelvénybe helyezik át. A gyalogosforgalom a fel és leszállók számára biztosított lesz.
  • A Maléter Pál út – Nagy Imre út nyugati oldali gyalogátkelőjét lezárják. A kereszteződés további 3 gyalogátkelőjének használata biztosított marad.
  • A Lahti utcai (ideiglenes) buszmegálló továbbra is a Sarolta utca nevű buszmegállót helyettesíti.

A Füzes dűlő és a Nyugati ipari út környezetében is munkálkodni fognak

A Füzes dűlő és a Nyugati ipari út összekötése kapcsán nemcsak az autósoknak építenek ki egy új útszakaszta, hanem a bicikliseknek is, így a Pécs-Pellérd bicikliutat be lehet kötni az Expo Centernél lévő hálózatba.

A Füzes dűlőben folytatódnak az útépítési munkálatok. A Nyugati Ipari út környezetében készül az új jelzőlámpás átvezetés, jelenleg az alépítmények építése zajlik. A Nyugati Ipari út és az Expo Center között elkészült az út és kerékpárút alépítménye, a kerékpárút melletti szegélyek, valamint a kerékpárút aszfaltburkolatának jelentős része. A következő hetekben az út aszfaltozása, az árok burkolása valósul meg a közlemény szerint.

 

Címlapkép: Illusztráció/pixabay.com CCO

Forrás: Pécsi STOP