Keresztes: szorosabbra kell fűzni Pécs, Komló, Kozármisleny és a térség együttműködését

2021. augusztus 10. 20:30 2021. aug. 10. 20:30

Az MSZP-P és Karácsony Gergely által is támogatott LMP-s politikus szerint mindent meg kell tenni azért, hogy szorosabb együttműködés jellemezze a térség településeit. Ezért egyeztetett most Kozármisleny polgármesterével, Bíró Károllyal is.

Keresztes László Lóránt szerint szorosabban együtt kell működnie Pécsnek, Komlónak, Kozármislenynek és a térség kisebb településeinek, főként az egységes tömegközlekedés kialakításával.A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Ennek érdekében nem először egyeztetett Bíró Károly, kozármislenyi polgármesterrel, ahol most a polgármester ismertette a település fejlesztési terveit és céljait, míg Keresztes a választási programját: 

,,Polgármester Úr ismertette a fejlesztési terveket, célokat, én pedig felvázoltam a programom főbb pontjait, különös tekintettel a PÉCS és térsége jobb együttműködését biztosító, EGYSÉGES tömegközlekedés kialakítására!" – írja a képviselő.

A teljes bejegyzés:

 

Nem a levegőbe beszél

Keresztes László Lóránt az egyik legaktívabb baranyai országgyűlési képviselő, akinek rengeteg felszólalása van Pécsről és a térségről a Parlamentben. Jó párszor megizzasztotta már kérdéseivel a fideszes karmestert, Hoppál Pétert az Országgyűlésben. Nemrég írtunk arról is, hogy felszólította Hoppált, hogy nem hallgathat tovább a súlyos Volvo-gate ügyben sem. Erről ebben a cikkben írtunk: Keresztes László Lóránt: ebben a súlyos ügyben nem hallgathat Hoppál Péter!   

Keresztes vs. Hoppál a parlamentben (Forrás: Facebook)

A Volvo-gate röviden

A fideszes városvezétés 2015-ben vásárolt Hollandiából használt Volvo buszokat, de az eredeti árnál 600 millió forinttal drágábban, méghozzá azért, mert nem közvetlenül, hanem egy közvetítő cégen keresztül vásárolta meg a város a buszflottát, amire a fideszes önkormányzati képviselők is rábólíntottak akkor a közgyűlésben (2019-ig ugyanis fideszes többség volt a képviselő-testületben). Fideszes szempontból kezd egyre kínosabbá válni az ügy. Érdekesnek tűnhet, de egyelőre nincs politikus gyanúsított, amit az egyik vádlott meg is említett a bíróságnak, ahol nagyjából arról beszélt, hogy nem érti miért ő ül a vádlottak padján, miért nem politikusok.

Hamarosan ez változhat, hiszen az ügyészség kérésére megvizsgálják a Budapest és Hollandia közti utaslistákat. Ez azért fontos, mert kiderülhet, hogy a korábbi és jelenlegi fideszes országgyűlési képviselők, Csizi Péter és Bánki Erik tárgyaltak-e Hollandiában a használt, túlárazott buszok beszerzéséről. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

További cikkek a témában:

 

Nyitókép: Facebook

Forrás: Facebook