Lincshangulat a Pécsi Tudományegyetemen

2023. március 17. 17:08 2023. márc. 17. 17:08

Petíciót indítottak az egyetem nem oktatói státuszú munkavállalói, amiben azonnali inflációkövető béremelést követelnek, mert a modellváltás nem hozta meg a várt eredményt. Az aláírók közül többen másodállást vállalnak annak érdekében, hogy képesek legyenek eltartani családjukat.

A Pécsi Tudományegyetem rektora és kancellárja a szenátus támogatásával az oktatók és diákok tiltakozása ellenére kezdeményezte, hogy a PTE állami fenntartásból alapítványi tulajdonú felsőoktatási intézménnyé alakuljon át, az egyik ígéret ezzel kapcsolatban az volt, hogy így emelkedhetnek majd az ott dolgozók fizetései. A közalkalmazotti bértábla helyett saját rendszerükben alakították ki a bérsávokat – írja az Átlátszó.

Viszont az egyetem dolgozóinak egy része a közelmúltban petícióban adott hangot elégedetlenségének a béreket illetően.

 

„Az egyetemi dolgozók nagy része most ugyanazt a bért kapja, amit tavaly ilyenkor. Közben meg a februári infláció a KSH adatai szerint 25,4 százalék volt”  – meséli Barna Beáta a PTE Művészeti Karának tanulmányi előadója és egyben a petíció egyik kezdeményezője.

Azt szeretnék elérni, hogy az egyetem biztosítson egy 25 százalékos emelést a nem oktató/kutató és nem orvosi pozícióban dolgozó egyetemi munkavállalók részére. 

Mint érvelnek: „a jelenlegi infláció mellett e kollégák, fizetése elértéktelenedett, sokan megélhetési problémákkal küzdenek. Miközben a modellváltott egyetemek állami finanszírozása nőtt, a munkavállalók munkabérének reálértéke csökkent.”

A minimálbért 2023 januárjától 16 százalékkal, a garantált bérminimumot 14 százalékkal növelték, ennek tükrében a munkavállalók arra számítottak, az ő bérük is emelkedni fog, de nem így lett. Az új szerződésük szerint megilleti őket egy alapbér, valamint különböző pótlékok, amik például végzettségi szinttől függenek. Így az alapbérük nagyjából 260 ezer forintnak felelt meg. 

Az egyetem azonban a korábbi alapbért és bérpótlékot összevonta, így több esetben a januári garantált bérminimum körüli összeg (bruttó 296 ezer, azaz nettó nagyjából 197 ezer ezer forint) jött ki alapbérként, éppen ezért a munkáltatónak már nem kellett január elsejétől fizetésemelést adnia a munkavállalóknak. Ez az egyetem nem oktatói státuszú munkavállalóiban jelentős frusztrációt eredményezett.

„Lincshangulat alakult ki az egyes egységekben, hiszen nem erre számítottunk” – meséli Kókay Péter a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont könyvtárosa.

„Most tényleg azért kell elmenni innen, mert nem tudjuk kifizetni a számlákat, vagy mert nem tudunk bevásárolni a boltban?” – teszi hozzá Barna Beáta.

A petíciót eddig 590-en írták alá, amihez oktatók is csatlakoztak. Azonban a PTE-n 3200 nem oktatói státuszú munkavállaló dolgozik, de hiába elégedetlenek, nem írják alá a petíciót, mert félnek a retorziótól.

„Mi itt mindannyian kollégák vagyunk, együtt dolgozunk. És ha ők megélhetési problémákkal küzdenek, akkor a munkájukat is nehezebben végzik. Az, hogy hogyan érzik magukat a munkahelyükön, az befolyásolja a munkájuk minőségét is, így az enyémet is. Azért álltam a kezdeményezők mögé, mert rossz azt látni, hogy valaki kénytelen másodállást vállalni azért, hogy a napi betevője meglegyen, miközben a felsőoktatásban dolgozik. Tudok konkrétan olyan kollégákról, akik a szabadidejükben elmennek takarítani, vagy másodállásban éjszakai műszakot vállalnak, mert gyermekeik vannak, és őket el kell tartaniuk” – fogalmazott dr. Bigazzi Sára, a PTE Pszichológia Intézet szociálpszichológusa.

A petíció indítását követően rövid határidőn belül a kezdeményezők át is adták az aláíró ívet és a követelést tartalmazó dokumentumot a PTE vezetésének. Az egyetem sajtóreferense, Kottász Gergely az alábbiakról tájékoztatta a lapot: „Az egyetem vezetése tudomásul vette a petíciót, és átérzi a munkatársak helyzetét, kérését. Ennek megfelelően jelenleg is zajlanak az egyeztetések, melyek lezárultát követően tájékoztatja majd a PTE a szakszervezetet, és a közvéleményt.”