Pécs Jövője Frakciószövetség: „Miben mesterkedik Hoppál Péter?”

2023. június 1. 17:06 2023. jún. 1. 17:06

Az alábbiakban változtatások nélkül közöljük a Pécs Jövője Frakciószövetség sajtóközleményét. 

„Miben mesterkedik Hoppál Péter?

Az, hogy Hoppál Péter hazudik, nem kérdés, hanem közhely. Hogy hány alkalommal ítélték el ezért, azt talán csak ő tudja megmondani.

A kérdés tehát nem ez, hanem az, hogy mire gondol a NER pécsi huszárja, amikor közösségi oldalán arról beszél: Pécs polgármestere vonja vissza „befektetésellenes határozatait”.

A várost vezető Pécs Jövője Frakciószövetség számos befektetésösztönző határozatot fogadott el. Csak találgatni tudunk, mire gondolt az igazmondásáról híres képviselő. Talán arra, hogy a várost vezető demokratikus politikai erők határozatban leszögezték: Pécs nem lesz savgyarmat, itt nem épülhet a pécsiek egészségét veszélyeztető akkugyár.

Erről a pécsiek markáns véleményt mondtak. A telefonos kutatás kérdéseire válaszolók 95 százaléka leszögezte: senki sem dönthet a fejük felett, a pécsiek nem kérnek az akkumulátorgyárból.

Abba belegondolni is rémes, hogy Hoppál Péter ezt a határozatot szeretné visszavonatni. Ha így van, az csak annak a jele lehet, hogy Hoppál, a NER és a helyi Fidesz abban mesterkedik, hogy a pécsiek háta mögött, sunyi módon mégis csak egy szennyező gyárat hozzanak a városba.

Ennek tisztázása érdekében megkérjük és felszólítjuk Hoppál Pétert, hogy valljon színt: hogy értette a fenti mondatát? Kell-e a pécsieknek attól tartania, hogy a NER politikusai, ahogy korábban, most is a fejük felett döntenek, és veszélybe sodorják a pécsiek egészségét, a környezetünket és az ivóvizünket?

Várjuk Hoppál Péter válaszát, mert mi, pécsiek tényleg nem felejtünk!”