Péderi Tamás visszalépett: Szakács Lászlót támogatja a Momentum a Baranya 2-es körzetben

2021. június 10. 19:50 2021. jún. 10. 19:50

"Tisztelt Baranya megyei választópolgárok, kedves követőim! Az őszi előválasztáson Baranya megye 02. számú választókerületében a Momentum Mozgalom Dr. Szakács Lászlót támogatja az ellenzéki együttműködés keretében. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki szimpatizánsként vagy aktivistaként támogatta eddigi munkámat." - olvasható Péderi Tamás, a Momentum Baranya megyei képviselőjének Facebookon közzétett bejegyzésében. 

Péderi a posztban arról beszél, hogy a politikai szituáció és a személyes helyzete, felelőssége megkívánta ezt a döntést. 

"Megyei képviselőként és régióvezetőként továbbra is az előválasztások és a 2022-es kormányváltás sikeréért, illetve a helyiek képviseletéért dolgozom. Lacinak sok sikert kívánok az előválasztáson!"

"Úgy gondolom, hogy a választókerületnek 2022-ben egy erős, hiteles és közismert ellenzéki jelöltre van szüksége ahhoz, hogy legyőzzük a Fidesz jelöltjét. Szakács László egy ilyen jelölt. Az elmúlt 20 év során a térségért végzett munkája ennek bizonyítéka és biztosítéka. Az elmúlt években mi is együtt dolgoztunk Baranya megye több településén az ellenzéki szövetség felépítésén, és úgy döntöttünk, hogy a 2021-es előválasztásokon sem egymás ellen, hanem együtt dolgozunk tovább. A mai napon visszalépek Szakács László javára"

– mondja Péderi Tamás a videóban, hozzátéve, hogy döntésének nem csak szakmai, hanem személyes oka is van.

Továbbá kifejtette, hogy indez nem jelenti azt, hogy a térség képviseletét feladja, de ennek eszköze nem az egyéni jelöltség lesz.

A videóban Szakács László is megszólal, aki kiemeli: úgy gondolja, a 2-es körzetben tartandó előválasztásnak csak nyertesei lesznek.

"Van esély arra, hogy legyőzzük a Fideszt, hogy legyőzzük Hoppál Pétert, a Fidesz jelöltjét. Bízom benne, hogy meg tudom teremteni magam körül azt a légkört, amiben minden ellenzéki párt tud engem támogatni. Ennek jó alapja a 2019-es önkormányzati választás, amikor megtanultuk, hogy az összefogásnak hatalmas ereje van. Örülök annak, hogy ennek az összefogásnak az egyik résztvevője és motorja lehettem, és hogy ki tudtunk alakítani egymás között egy olyan politikai és szakmai kapcsolatot, amivel ezt a támogatást kiérdemeltem. Mindent meg fogok tenni azért, hogy győzelemre vigyem az Orbán Viktor kormányának leváltását célzó közös ügyet." 

- mondta a felvételen Szakács László.