Tüke pécsi és hangoskönyv-szerző volt szóvivő a Mindenki Pécsért Egyesület újabb két jelöltje

2019. augusztus 15. 15:19 2019. aug. 15. 15:19

Újabb két, a Kertvárosban a Mindenki Pécsért Egyesület nevében induló jelöltet mutatott be Péterffy Attila független polgármesterjelölt a Facebook-oldalán. Az egyik aspiráns édesanya, hangoskönyv-szerző és volt szóvivő, a másik jelölt pedig bő száz éve Pécsen élő családból érkező tettrekész tüke.

Újabb két képviselőjelöltet mutatott be Péterffy Attila független polgármesterjelölt, akik két kertvárosi választókörzetben indulnak a Mindenki Pécsért Egyesület nevében az őszi önkormányzati választáson.

A 15-ös (Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ környéke, Maléter Pál út déli része, Viktória utca, Berek utca, Varsány utca, Csorba Győző utca, Dóra utca, Erika utca, Kamilla utca) körzetben Fürj Csaba, míg a 16-os körzetben (Rózsadomb keleti fele, Eszék utca, Tildy Zoltán utca egy része) Bognár Szilvia méretteti meg magát ősszel.

Fürj Csabáról a következőket lehet olvasni Péterffy Facebook-bejegyzésében:

"Csaba tüke pécsi, apai ágon már az 1890-es évektől pécsi illetőségű családból származik. Nagyapja a Pécsi Dalárda oszlopos tagja volt, 1948-ig bolttulajdonos. A Fürj családra mindig számíthatott Pécs és az itt élők.

Csaba mindig is figyelemmel kísérte a hazai politikai eseményeket, választásokat. Saját bevallása szerint, pécsi lakosként a város helyzetét és irányítását mindig kritikus szemmel nézte. Ha kellett, akkor hangot is adott szavainak, gondolatainak. Többen emlékszünk arra az esetre, amikor az Európa Kulturális Fővárosa munkálatai miatt emelte fel hangját. Az országos politika mellett, a város ügyeit Toller László halála után kezdte komolyabban követni. A volt pécsi polgármester halála miatt kialakult vezető nélküli sodródás és Páva Zsolt mostani városvezetése miatt érzi úgy, hogy valamilyen formában tenni szeretne szülővárosáért. (...) Szeretne egy élhetőbb Pécset, amely az országos nagyvárosok rangsorában méltó helyet foglal el."

 

A 16-os körzetben induló Bognár Szilviáról a következő jellemzést lehet olvasni a Facebook-bejegyzésben:

"Szilvia Fejér megyében született, de 1992 óta Pécsett élő, háromgyermekes édesanya. Számára az empátia, mások segítése, minden munkája során és magánéletében is fontos volt. Különös figyelemmel fordult minden nehéz sorsú ember felé. A tanulási problémákkal küzdő gyermekeknek hangoskönyveket jelentetett meg és adományozott oktatási intézmények könyvtárainak. Dolgozott a helyi sajtó riportereként, valamint az uniós projektek és a helyi közösségi közlekedés szolgáltatójának szóvivőjeként.

Hisz az élethosszig tartó tanulás fontosságában. A Pécsi Tudományegyetemen folytatott tanulmányai során politikai elemző, kommunikáció - és médiaszakértő képesítéseket szerezett.

Sokáig úgy gondolta, hogy nincs keresnivalója a politika világában, mert inkább a szakmai munkára kíván koncentrálni. Az elmúlt tíz év döbbentette rá, hogy ahhoz, hogy szakmai munkát végezhessen minden elhivatott, tehetséges ember és majdan gyermekei is, csatasorba kell állnia.

Bízik abban, hogy a hamarosan óvodás korba lépő kislánya és fiatal felnőtt fiai büszkék lesznek rá, és Pécsett, a szülővárosukban találják meg a teljességhez vezető útjukat"

- áll a bejegyzésben.

A Mindenki Pécsért Egyesület jelöltjeiről ezekben a cikkekben írtunk eddig:

1-es és 2-es választókerület;

3-as és 4-es választókerület;

5-ös és 6-os választókerület;

7-es és 8-as választókerület;

9-es és 10-es választókerület;

11-es és 12-es választókerület;

13-as és 14-es választókörzet.

Forrás: Pécsi STOP