A harmadik negyedben kiütést szenvedett a FÓT a PVSK-VEOLIA ellen

2023. december 3. 10:33 2023. dec. 3. 10:33

Óvatosságra adott okot a péntek esti PVSK-FÓT NBI.B Piros csoport férfi kosárlabada mérkőzés a pécsiek számára. Többen nem száz százalékosak a keretből. Németh András és Bíró Olivér is vírusos megbetegedéssel küzdött, Halász Ákost izomprobléma, Mokánszki Mátét pedig achilles-gyulladás hátráltatta. Kiderült, hogy Halászt és Németet nem sikerült verseny állapotba hozni. Viszont Biró és Mokánszki vibrált a pályán és szorták a pontokat, újra 100 felett dobott a PVSK-VEOLIA

PÉCSI VSK-VEOLIA-PHOENIX MT-FÓT  107-70

(26-17, 20-22, 33-9, 28-22)

A nagyszünetben hét ponttal vezetett a hazai gárda. A harmadik negyedre úgy jöttek ki, mintha „vért ittak volna” - hallottuk a lelátóról. Sorra estek be a külső dobásaink, Antóni vezérletével ráadásul a védekezés is szintet lépett. Csak kapkodtuk a fejünket – és ugyanezt tette ellenfél is. A hét pontból 15 lett, abból pedig 20, majd 30. Mire a 30. perc végére ért a PVSK, a szoros, izgalmas meccsből már egy megnyert találkozóban találtuk magunkat, ezt a játékrészt ugyanis 33-9-re húzták be. Így tizenegy forduló után továbbra is veretlenül vezeti a PVSK-VEOLIA az NB I. B Piros csoportját.

 

Vezető edző: Szrecsko Szekulovics

PVSK: MICSOVICS 18/3, Molnár M. 2, Antóni 13, Harka 3/3, HORTI 15/3. Csere: Plézer 8, Ravasz 7/3, BÍRÓ O. 16/9, MOKÁNSZKI 14/9, Frank Á. 2, Radó 9/3, Lázár.

Vezető edző: Szrecsko Szekulovics

Fót: KINNEY 19, Richter 3, Markovics 13/3, Szabó N., Juhos 5. Csere: Tóth Z. 8, Kékesi 3/3, Varga B. 6, Tichov 10, Bálint B., Békési 3/3.

Vezetőedző: Surmann Gábor.

Szrecsko Szekulovics, a PVSK-VEOLIA vezetőedzője

Először is szeretném megköszönni ma is a szurkolóknak a támogatásukat, fantasztikus hangulatot teremtettek. Nem tudtunk egész héten normálisan edzeni, sok volt a beteg vagy sérült játékos. Nem játszott a Németh András sem a Halász Ákos, nagyon jól tudtuk pótolni őket szerencsére. Gratulálok a fótiaknak az első félidőhöz, Juhos Leventével az élen nagyon jól védekeztek. Jól játszottunk negyven percen keresztül, végül egy meggyőző sikert értünk el úgy, hogy sok problémával küzdöttünk, nagy gratuláció jár a csapatomnak. Férfimunka volt!

 

Szerző: Szabó Ferenc